Gist pannenkoeken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 07/31/2003 - 09:36
Bereidingswijze
Zeef de bloem boven een kom en voeg het zout toe
Verwarm de melk lauwwarm en los de gist in wat lauwe melk,maak een kuiltje in de bloem en giet daar de gist oplossing in
maak vanuit het midden met een houten lepel-scheutje voor scheutje de rest van de lauwe melk- goed roerend een mooi beslag
Laat het beslag met een vochtige doek-1 uur op een warme plek rijzen
Verhit wat boter in een koekenpan ,doe hier een kwart van het beslag in en draai de pan vlug rond,zodat het beslag de hele bodem bedekt
Laat de gistpannenkoek op een laag vuur aan de onderkant mooi goudbruin worden worden en keer hem om als de bovenkant helemaal droog is,en bak dan de andere kant ook snel bruin
en bak vervolgens ook de andere drie zo
houd de pannekoekken warm en dien ze op
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere pannenkoeken voor de kinderen
Ingrediƫnten
300 gr bloem
1 mespunt zout
5 dl melk
15 gr gist
boter
stroop
Hulpmiddelen & keukengerei
een goede koekenpan
Leuke tips
Dien de pannekoeken op met stoop,suiker of jam
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1047742
Homepage ID
1197824
Smaak
N
Teller
11142
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het deeg een uurtje laten rijzen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
drentskliek
Gelegenheid