Kalfstong in Madeirasaus.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/29/2003 - 18:29
Bereidingswijze
Doe de tong in een flinke pan en zet ze onder licht gezouten water.
- Maak de ui, wortelen, en prei schoon. Prik de kruidnagels in de ui. Snij de prei en wortelen in grote stukken en voeg ze samen met de ui en het laurierblad toe aan de tong, voeg ook het bouillonblokje toe.
- Breng aan de kook en draai vervolgens het vuur lager, laat de tong langzaam gaar worden in zo'n anderhalf tot twee uur.
- Maak ondertussen de madeirasaus:
- Laat de ui en knoflook aanfruiten in boter, voeg wat bloem toe en maak dan met de bouillon een gladde en gebonden saus.
- Voeg de sinaasappelschil, het sinaasappel- en citroensap, zout en een snuifje cayennepeper toe en laat de saus (onder regelmatig roeren) een paar minuten zachtjes pruttelen.
- Werk de saus af met de madeira en room en laat nog even inkoken.
- Pel de tong en snij ze in schijfjes, verdeel over 4 warme borden en overgiet met de saus.
- Ik geef hier graag wortelpuree bij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1 mooie kalfstong
1 ui
4 wortelen
1 prei
3 kruidnagels
1 laurierblad
1 groentenbouillon blokje
cayennepeper en zout

Voor de Madeirasaus:

1 grote ui, zeer fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
het sap van 2 sinaasappels
sap van een halve citroen
5 dl groentenbouillon, van blokje
boter
bloem
1 dl room, of Alpro cuisine
1 dl madeira wijn
1 el geraspte sinaasappelschil
cayennepeper & zout





Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1047519
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
15671
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nana_c
Gelegenheid