Bereidingswijze
1. Leg folie op een bakplaat.
Snijd iedere banaan in 6 stukken.
Knip de ijslolly's doormidden.
Duw voorzichtig een half ijslollystokje in ieder stukje banaan.
2. Meng chocolade en bakvet in een hittebestendige kom.
Zet het in een pan kokend water en roer tot het mengsel gesmolten en glad is.
3. Doop de stukjes banaan een voor een in het hete chocolademengsel.
Laat het teveel aan chocolade eraf druppen.
Op een bord leggen.
In de koelkast zetten tot de chocolade gestold is en ten minste 2 uur in een luchtdichte trommel in de diepvries zetten.
Snijd iedere banaan in 6 stukken.
Knip de ijslolly's doormidden.
Duw voorzichtig een half ijslollystokje in ieder stukje banaan.
2. Meng chocolade en bakvet in een hittebestendige kom.
Zet het in een pan kokend water en roer tot het mengsel gesmolten en glad is.
3. Doop de stukjes banaan een voor een in het hete chocolademengsel.
Laat het teveel aan chocolade eraf druppen.
Op een bord leggen.
In de koelkast zetten tot de chocolade gestold is en ten minste 2 uur in een luchtdichte trommel in de diepvries zetten.
Vertel iets leuks over dit recept
Voor 18 stuks
Voorbereidingstijd: 10 minuten plus 2 uur in de diepvries
Kooktijd: 5 minuten
Voorbereidingstijd: 10 minuten plus 2 uur in de diepvries
Kooktijd: 5 minuten
Ingrediƫnten
3 grote bananen
9 ijslollystokjes
100 gr pure chocolade, in stukjes
20 gr plantaardig, wit bakvet
9 ijslollystokjes
100 gr pure chocolade, in stukjes
20 gr plantaardig, wit bakvet
Leuke tips
LET OP:
bevroren bananenhap opeten op de dag dat hij is gemaakt.
bevroren bananenhap opeten op de dag dat hij is gemaakt.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1046631
Homepage ID
302006
Smaak
Z
Teller
514
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid