Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
200 g reepjes gekookte hesp - 120 g verse geitenkaas
- 1 grote courgette
- 1/2 rode paprika
- 1/2 groene paprika
- 1/2 oranje paprika
- 1/2 gele paprika
- 100 g kerstomaat
- ? 70 g olijven met look
- 1/4 plantje verse bieslook
- 1 sjalot
- 7 eieren
- 2 eetl. room
- 3 eetl. olijfolie
- 5 takjes verse tijm
1/2 koffiel. Provencaalse kruiden
1 koffiel. paprika
1 koffiel. oregano
1 mespunt cayennepeper
- 1 grote courgette
- 1/2 rode paprika
- 1/2 groene paprika
- 1/2 oranje paprika
- 1/2 gele paprika
- 100 g kerstomaat
- ? 70 g olijven met look
- 1/4 plantje verse bieslook
- 1 sjalot
- 7 eieren
- 2 eetl. room
- 3 eetl. olijfolie
- 5 takjes verse tijm
1/2 koffiel. Provencaalse kruiden
1 koffiel. paprika
1 koffiel. oregano
1 mespunt cayennepeper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1046198
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
723
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Voorbereiding (10 min.)
- Snij de courgettes in kleine blokjes.
- Schillen is niet nodig.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika?s en snij de paprika?s in kleine, korte reepjes.
- Halveer de kerstomaatjes.
- Snij de geitenkaas in stukjes.
- Dep de olijven droog.
- Snipper de bieslook fijn.
- Rits de blaadjes van de tijm.
- Snipper de sjalot heel fijn.
Bereiding (10 min. + 30 min. baktijd)
Klop de eieren los met de room, paprikapoeder, bieslook en cayennepeper. Kruid met peper en zout.
Verwarm de olijfolie in een brede braadpan met antiaanbaklaag. Bak er al roerend de sjalot in
gedurende 1 min. Voeg de courgette, de pepers, Provencaalse kruiden en oregano toe en bak nog 5 min. al roerend.
Matig het vuur en giet het eimengsel erover. Verdeel er de olijven, reepjes gekookte hesp, kerstomaatjes en geitenkaas over. Bak op een zacht vuurtje gedurende 30 min. tot het ei volledig gestold is.
Afwerking
Bestrooi met de verse tijmblaadjes en serveer met een gemengde salade en stokbrood.
Tip
- Deze groentetortilla is ook koud een aanrader, bij bijvoorbeeld een picknick of als hapje bij een gezellige babbel.
- Snij de courgettes in kleine blokjes.
- Schillen is niet nodig.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika?s en snij de paprika?s in kleine, korte reepjes.
- Halveer de kerstomaatjes.
- Snij de geitenkaas in stukjes.
- Dep de olijven droog.
- Snipper de bieslook fijn.
- Rits de blaadjes van de tijm.
- Snipper de sjalot heel fijn.
Bereiding (10 min. + 30 min. baktijd)
Klop de eieren los met de room, paprikapoeder, bieslook en cayennepeper. Kruid met peper en zout.
Verwarm de olijfolie in een brede braadpan met antiaanbaklaag. Bak er al roerend de sjalot in
gedurende 1 min. Voeg de courgette, de pepers, Provencaalse kruiden en oregano toe en bak nog 5 min. al roerend.
Matig het vuur en giet het eimengsel erover. Verdeel er de olijven, reepjes gekookte hesp, kerstomaatjes en geitenkaas over. Bak op een zacht vuurtje gedurende 30 min. tot het ei volledig gestold is.
Afwerking
Bestrooi met de verse tijmblaadjes en serveer met een gemengde salade en stokbrood.
Tip
- Deze groentetortilla is ook koud een aanrader, bij bijvoorbeeld een picknick of als hapje bij een gezellige babbel.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid