Blokhuttaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/08/2003 - 21:36
Bereidingswijze
Klaar? Goed, dan gaan we nu eerst de vorm van de blokhut bepalen. We snijden een mooi racht stuk van een cake. Van de andere cake maken we het dak in de vorm van een driehoek. Wat je overhoudt, kun je wegbergen in de opening vlak onder je neus, of bewaren.

Smeer nu een dunne laag botercreme op de blokhut en plak het dak erbovenop. Smeer de hele hut maar in met een laagje botercreme, totdat alles bedekt is. Je vingers aflikken mag.

Nu maken we de chocosticks hoog als de hut, zonder het dak, en met die chocosticks (in de lengte) bekleden we de muren. Maar je moet wel twee openingen houden voor de deur en een voor het raam.

Van de chocoladepastilles maken we het dak. Leg ze dakpansgewijs over elkaar in de botercreme.Op de punt leg je chocostick en ergens twee paddestoeltjes. Net echt, he? De zijkanten van het dak en de deur en de raamopening kun je versieren met Smarties.

De gekleurde balletjes kun je gebruiken om er een bloembak van te maken. Twee paddestoeltjes erbovenop en je hebt een heus huis, met echte schoorstenen.

Vertel iets leuks over dit recept
Voor je verjaardag!
Het makkelijkst is natuurlijk een verjaardagstaart bij de banketbakker te bestellen, maar het is veel leuker er zelf een te maken! Vooral zo'n hippe blokhuttaart. En het is niet eens zo gek moeilijk ook.
Ingrediƫnten
  • 100 gr. roomboter
  • 100 gr. gezeefde poederzuiker
  • 2 kant en klare cakes
  • 1 pak (150 gr.) chocosticks
  • 2 pakjes chocoladepastilles
  • 1 doosje Smarties
  • 1 fles gekleurde suikerballetjes
  • 1 flesje gesuikerde paddestoelen
Hulpmiddelen & keukengerei
  • beslagkom
  • houten lepel
  • mes
  • broodplank
  • buikzaam mes
Leuke tips
Een huis uit het sprookje van Hans en Grietje. Een huis dat je zo op kunt eten. En dat doe je dan maar!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1045145
Homepage ID
4849
Smaak
Z
Teller
1649
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Eerst gaan we een soort stijfsel maken om de hele zaak mee aan elkaar te plakken. Lekker stijfsel natuurlijk, oftewel botercreme. Die maak je als volgt:
De boter in de beslagkom doen en goed roeren met een houten lepel. De boter moet natuurlijk wel zacht zijn, want met knoertharde boter uit de koelkast kun je roeren totdat je een ons weegt, maar creme wordt het niet gauw. Is het al een beetje glad? Doe er dan de helft van de poedersuiker bij, goed kloppen, even proeven en dan de rest van de suiker erin.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
chantalp
Gelegenheid