Bolbuisjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 07/06/2003 - 21:16
Bereidingswijze
smelt wat boter in een steelpannetje
zet vervolgens de poffertjespan op het vuur en vet vervolgens de holten in met een kwastje met de gesmolten boter
vul de holten van de pan voor driekwart met beslag(het beslag rijst nl nog wat na)en bak de bolbuisjes aan 1 kant bruin keer ze met behulp van een vork snel om en bak de andere kant van de bolbuisjes ook bruin de bolbuisjes moeten mooi rond van model zijn
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
bolbuisjes worden in sommige delen van de provincie
ook wel poffertjes genoemd-bijvoorbeeld in koekange-broedertjes
Ingrediƫnten
250 gr tarwebloem
1 mespuntje zout
3.5 dl melk
25 gr gist
2 eieren
boter
poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
poffertjes pan op dit moment gratis bij koopmans poffertjes meel te verkrijgen
Leuke tips
leg de warme bolbuisjes op een bordje ,doe er een klontje boter bij en bestrooi alles flink met poedersuiker
direkt op dienen
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1044787
Homepage ID
1197824
Smaak
N
Teller
704
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zeef de bloem boven een kom en doe het zout erbij.
verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in wat lauwe melk.
maak een kuiltje in de bloem en giet daar de gist oplossing in
splits de eieren, doe de eierdooiers bij de gist oplossing en klop de eiwitten stijf
maak met een houten lepel vanuit het midden-scheutje voor scheutje de rest van de lauwe melk bijschenken -goed roeren een mooi glad beslag- schep op het laast de stijfgeklopte eiwitten erdoor
laat het beslag -afgedekt met een vochtige doek -1 uur op een warm plekje rijzen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
drentskliek
Gelegenheid