Berencake, recept voor kinderen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 07/06/2003 - 13:38
Bereidingswijze
Klop de boter in een beslagkom zacht en romig. Voeg de cakemix en de eieren een per een toe. Roer het geheel tot een gladde massa. Klop het daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.
Strooi over het bereide beslag de geraspte chocolade en het cacaopoeder. Voeg water toe en roer het geheel voorzichtig door. Doe het beslag in de springvorm. Dek de springvorm af met aluminiumfolie en bak de cake zo eerst 45 minuten met het aluminiumfolie. Bak de cake daarna in 30 a 45 minuten gaar en bruin.
Leg de cake op een rooster en laat hem afkoelen.
Vertel iets leuks over dit recept

Ingrediƫnten
1 pak mix voor cake
200 g roomboter of margarine
4 eieren van nummer 3 (middel)
125 g geraspte chocolade
3 eetlepels cacaopoeder
4 eetlepels water
Garnering: biscuitjes, gemalen kokos, hagelslag, vruchtenhagel en jam
Hulpmiddelen & keukengerei
Elektrische oven: 160?C.
Heteluchtoven: 150?C.
Gasoven: stand 2 - 3-springvorm, doorsnede 24 cm-
mixer met garden-
aluminiumfolie.
Leuke tips
Leg de afgekoelde chocoladecake op een bord met de onderzijde naar boven. Maak met de biscuitjes, hagelslag, kokos en jam een berensnoetje op de cake.
Veel plezier en eet smakelijk.
Bron:Aveve bloem.Suzieclub.

Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1044673
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
2904
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Beboter de cakevorm.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ghislaine000
Gelegenheid