Bereidingswijze
Makkaronie en soentjies gaan altijd samen. De eiwitten worden gebruikt voor de soentjies en de dooiers voor de makkaronie.
Kluts de dooiers met de suiker en de amandelesence dik, voeg de geraspte kokos toe en meng alles goed door elkaar. Vorm kroketjes van het deeg, druk de voenkant in de muisjes en leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Laat ze in een voorverwarmde oven bij een matige temperatuur eerder drogen dan bakken.
Kluts de dooiers met de suiker en de amandelesence dik, voeg de geraspte kokos toe en meng alles goed door elkaar. Vorm kroketjes van het deeg, druk de voenkant in de muisjes en leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Laat ze in een voorverwarmde oven bij een matige temperatuur eerder drogen dan bakken.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Creoolse kokosmakronen, een traktatie op een kinderfeestje
Ingrediƫnten
250 g geraspte kokos, 4 eierdooiers 9die u overgehouden heeft van de Soentjies) 100 g suiker, 1 theelepel amandelessence, 1 eetlepel suikermuisjes
Leuke tips
Bak eerst de soentjies en dan de makkaronie.
De oven is dan immers al op de goede temperatuur.
De oven is dan immers al op de goede temperatuur.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1042355
Homepage ID
1196404
Smaak
Z
Teller
1571
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid