Bereidingswijze
Spuit of leg bergjes van het deeg op de met papier beklede bakplaat en schuif deze midden in de oven (niet voorverwarmd). Laat de schuimpjes gedurende 1 1/2 a 2 uur eerder drogen dan bakken in een matig warme oven (100-120 graden) met de ovendeur 5 centimeter op een kier. De schuimpjes moeten dan loszitten.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
schuimpjes uit Suriname (creools)
Ingrediƫnten
200 g suiker, 4 eiwitten, 1 geraspte citroenschilletje of 1 zakje vanillesuiker, 1 klont boter
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1042351
Homepage ID
1196404
Smaak
Z
Teller
2080
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Beboter de bakplaat en beleg deze met vetvrij papier. Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker en het citroenraspel of de vanillesuiker toe. Zet de vorm in een pan met heet water en blijf kloppen tot de massa taai begint te worden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid