Bereidingswijze
Doe wat olijfolie in de pan en fruit daarin de ui gedurende ca. 3 min. haal met schuimspaan uit de pan en zet even opzij. Verhit zo nodig nog wat olie en bak daarin het rundvlees snel bruin. Voeg zout, peper en pepertje naar smaak toe. Doe de uien terug in de pan en strooi daarna de kerriepoeder en kokos over het vlees. Schep nog even goed om en giet dan zoveel water (heet, anders wordt het vlees taai) in de pan tot het vlees ca. 1 cm onderstaat. Leg het bouillonblokje erin en laat dit minimaal 2 uur stoven.
Heerlijk met rijst, spercieboontjes en/of een frisse komkommersalade.
Heerlijk met rijst, spercieboontjes en/of een frisse komkommersalade.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker pittige stoofschotel
Ingrediƫnten
1 grote ui, 350 gr. riblappen, 2 eetlepels kerriepoeder, peper, 2 eetlepels gemalen kokos, bouillonblokje, pepertje(s) (naar smaak), zout en peper, olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok of hapjespan
Leuke tips
Zelf kook ik mijn rijst altijd in wat saus/vocht van de stoofschotel (ca. 5 minuten) en stoom het daarna in gaar.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
104182
Homepage ID
2070
Smaak
P
Teller
3821
Drank
Uit
Bookmarked
47
Aantal reacties
7
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snipper de ui, snijd het pepertje in ringetjes en snijd vlees in blokjes (niet te klein)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht