Verse bessen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 06/07/2003 - 17:03
Bereidingswijze
Meng het koude water/ sap met de zetmeel in een pan door te roeren
Verwarm het mengsel al roerende zolang het dikker wordt en laat het even koken
Haal de pan van de kookplaat
Voeg de suiker en de bessen toe
Laat het mengselMeng het koude water/ sap met de zetmeel in een pan door te roeren
Verwarm het mengsel al roerende zolang het dikker wordt en laat het even koken
Haal de pan van de kookplaat
Voeg de suiker en de bessen toe
Laat het mengsel verder afkoelen

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept

Bron: www.finlandsite.nl
Ingrediƫnten
  • 0,5 l. water of heel dun sap (met een sterk smakende bessen- of fruitsap is het al mogelijk de vla te maken zonder de bessen)
  • 2 - 2,5 eetlepels aardappelzetmeel
  • ca. 0,5 l. verse bessen of 2,5 dl. gestampte bessen of geraspte appels
  • 2 - 3 eetlepels suiker
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    pan, kookplaat, ijscoupes
    Leuke tips
    Tip: serveer het met melk
    Bereidingstijd
    10-20 min
    Keuken
    Scandinavisch
    Soort gerecht / gang
    Nagerecht
    Recept ID
    1041483
    Homepage ID
    1005668
    Smaak
    Z
    Teller
    1342
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    0
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    heleen61
    Gelegenheid