Bereidingswijze
De aardbeien wassen en vervolgens de kroontjes verwijderen. Enkele aardbeien apart houden. De rest pureren met een mixer en door een fijne zeef wrijven.
De eieren, het eigeel en de suiker opkloppen tot een stevige mousse.
De gelatine in een steelpan doen met 3 eetlepels water. Op een zacht vuurtje laten smelten zonder te koken.
Ondertussen de slagroom lichtjes opkloppen.
De aardbeienpuree en tweederde van de slagroom overbrengen in een pot au bain-marie. Beide substanties voorzichtig mengen, de gelatine toevoegen en de pot vervolgens overbrengen in een pan gevuld met ijskoud water om zeer vlug af te koelen.
Roeren tot de mousse begint te dikken en vervolgens overgieten in een goed ingevette bakvorm met uitneembare bodem.
De mousse gedurende 10 uur in de koelkast zetten, uit de vorm nemen en op een dienschotel plaatsen.
De randen bestrijken met wat opgeklopte slagroom en daar de kattentongen in drukken. De oppervlakte afdekken met de rest van de room en versieren met de overgebleven aardbeien.
De eieren, het eigeel en de suiker opkloppen tot een stevige mousse.
De gelatine in een steelpan doen met 3 eetlepels water. Op een zacht vuurtje laten smelten zonder te koken.
Ondertussen de slagroom lichtjes opkloppen.
De aardbeienpuree en tweederde van de slagroom overbrengen in een pot au bain-marie. Beide substanties voorzichtig mengen, de gelatine toevoegen en de pot vervolgens overbrengen in een pan gevuld met ijskoud water om zeer vlug af te koelen.
Roeren tot de mousse begint te dikken en vervolgens overgieten in een goed ingevette bakvorm met uitneembare bodem.
De mousse gedurende 10 uur in de koelkast zetten, uit de vorm nemen en op een dienschotel plaatsen.
De randen bestrijken met wat opgeklopte slagroom en daar de kattentongen in drukken. De oppervlakte afdekken met de rest van de room en versieren met de overgebleven aardbeien.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
350 g aardbeien
2 eieren
1 eierdooier
75 g suiker
15 g gelatinepoeder
3 dl room
30 kattentongen of lange vingers
2 eieren
1 eierdooier
75 g suiker
15 g gelatinepoeder
3 dl room
30 kattentongen of lange vingers
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1041440
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
2895
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid