Bereidingswijze
Bak het in stukken gesneden konijn bruin in een pan met olijfolie op een hoog vuur.Kruid met peper en zout.Verwijder de stukken konijn van zodra ze een mooi kleurtje hebben en vervang door de gesnipperde ui,die u op een zacht vuurtje fruit..Voeg de gesnipperde knoflook toe.Overgiet na twee minuten met de witte wijn en laat tot de helft indikken.Plaats de stukken konijn opnieuw in de pan en bestrooi ze met oregano en overgiet het geheel met de tomatencoulis.Laat gedurende circa 45 minuten.sudderen en doe er vervolgens de zorgvuldig uitgelekte en ontpitte olijven bij alsook de kappertjes.Breng op smaak met peper en zout en laat nog 5 minuten.bakken.
Kook de rijst en dien op met het konijn.
Kook de rijst en dien op met het konijn.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
250 gram long grain rijst(of 2 kookbuiltjes)
1 konijn
100 gram zwarte olijven
1 soeplepel kappertjes
1 ui
2 teentjes knoflook
500 gram tomatencoulis(1 blik)
1/2 deciliter olijfolie
1/2 deciliter witte wijn
oregano
peper en zout
1 konijn
100 gram zwarte olijven
1 soeplepel kappertjes
1 ui
2 teentjes knoflook
500 gram tomatencoulis(1 blik)
1/2 deciliter olijfolie
1/2 deciliter witte wijn
oregano
peper en zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1040526
Homepage ID
1195515
Smaak
A
Teller
556
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid