Bereidingswijze
Stoom de truffels vlak voor het gebruik in een stoompan in zes minuten gaar. Serveer de zalm-garnalentruffels als partyhapje of als voorgerecht op een bedje van bijvoorbeeld gestoofde spinazie met knoflook en ui met een dressing van olijfolie, balsamico-azijn, mosterd, peper en zout.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een prachtige combinatie.
Ingrediƫnten
50 g wilde rijst
250 g zalmfilet
1 eiwit
2 dl slagroom
zout
cayennepeper
500 g Hollandse garnalen
1/2 bosje gehakte peterselie
250 g zalmfilet
1 eiwit
2 dl slagroom
zout
cayennepeper
500 g Hollandse garnalen
1/2 bosje gehakte peterselie
Leuke tips
Borrelhapjes om mee voor de dag te komen tijdens elk feestelijk avondje.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1039596
Homepage ID
51663
Smaak
A
Teller
288
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de wilde rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst vervolgens goed uitlekken en hak de rijst grof. Pureer de zalm samen met het eiwit en de room in de keukenmachine en breng de massa op smaak met zout en cayennepeper. Meng de gewassen en droog gedepte garnalen door de zalm. Draai van de garnalenmassa 30 balletjes ter grootte van een pingpong bal van. Meng de wilde rijst met de peterselie en rol hier de garnalenballen een voor een door totdat een gelijkmatige, op een truffel gelijkende buitenkant ontstaat. Bewaar de zalm-garnalentruffels tot verdere verwerking in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid