Aperitiefhapje met ham en artisjokmousse

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 05/19/2003 - 15:19
Bereidingswijze
De gelatineblaadjes weken in koud water en oplossen in de warme kippenbouillon.

De gekookte en gereinigde artisjokbodem met een mixer fijnmalen, samen met de bouillon. Dit mengsel laten afkoelen en vervolgens afwerken met de opgeklopte room. De mousse laten opstijven in de koelkast.

2 vellen aluminiumfolie van 30 x 30 centimeter bedekken met de sneetjes ham en hierop de artisjokmousse strijken.

Het geheel in de lengterichting van de hamsneetjes oprollen en het rolletje in de folie wikkelen. De uiteinden lichtjes omdraaien.

De rolletjes in de diepvries leggen tot ze volledig hard zijn.

Ondertussen van het wittebrood knapperige ronde toastjes bakken in wat olijfolie.

Na ongeveer 2 uur uit de diepvries halen en de folie verwijderen. In plakjes snijden en deze op de toastjes leggen.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1 artisjokbodem uit blik
0.5 eetlepel kippenbouillon
0.5 dl room
2 blaadjes gelatine (van 3 g)
150 g gedroogde ham
peper
zout
4 sneetjes wittebrood
4 cl olijfolie (extra vierge)

Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1039196
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
2447
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nana_c
Gelegenheid