Mini kipsate met pittige pindasaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 05/06/2003 - 15:10
Bereidingswijze
Verhit 1 el olie in een steelpan en fruit de ui en knoflook even aan. Voeg 2 dl water met de santenpoeder en de ketoembar toe. Roer de pindakaas en 1 tl sambal erdoor. Verwarm het mengsel tot een mooie gladde saus ontstaat. Laat de saus ca. 5 minuten zachtjes sudderen.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kipstukjes in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar. Steek steeds 2 stukjes kip aan een cocktailprikker. Leg ze in een cirkel op een schaal. Roer de gehakte pinda's door de pindasaus.
Breng de saus op smaak met sambal en een scheutje ketjap. Doe de pindasaus over in een klein schaaltje en zet dit tussen de sates.
Garneer eventueel met dunne reepjes Spaanse peper en bosui.
Vertel iets leuks over dit recept
Ca. 20 stuks
Ingrediƫnten
* 250 g kipfilet * 2 el ketjap * 1 el sherry * 1 tl gemberpoeder * 2 tl sambal oelek * 4 el olie * 50 g (geroosterde) pinda's * 1 kleine ui * 1 teen knoflook * 1 zakje santen * 1 tl ketoembar * 2 el pindakaas.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1037457
Homepage ID
1080304
Smaak
P
Teller
2506
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de kipfilet in blokjes. Roer in een kom de ketjap met de sherry, het gemberpoeder, 1 tl sambal en 1 el olie tot een marinade. Schep de blokjes kip erdoor. Laat de kip ca. 20 minuten marineren.
Hak intussen de pinda's (in de keukenmachine) fijn.
Pel en snipper de ui en de teen knoflook.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hetje50
Gelegenheid