Vertel iets leuks over dit recept
Tapenade van zongedroogde tomaten en pijnboompitten
Ingredienten:
300 gram gedroogde tomaten
200 gram pijnboompitten
60 gram kappertjes
100 gram zwarte olijven zonder pit
4 teentjes knoflook
(gedroogde) tijm, oregano en basilicum
mooie olijfolie
Bereidingswijze:
Wel de zongedroogde tomaten gedurende 15 minuten in gekookt water en spoel ze daarna goed af (vanwege het zout).
Spoel de kappertjes goed af onder de kraan.
Laat de olijven uitlekken
Voeg alle ingredienten samen en maal ze fijn in de keukenmachine. Voeg gedurende het malen olie toe tot een mooie smeuige massa ontstaat. Naar smaak versgemalen zwarte peper toevoegen.
Bewaren in glazen potten en afdekken met olijfolie.
Lekker met in een beetje olijfolie gebakken stukjes brood en wat verse basilicum als garnering.
Ook lekker op een boterham met kaas en verzin maar verder ?
Toastje, en een lekker glaasje wijn op een mooie zomeravond.
Een toefje verse basilicum erop ?
Op gebakken kippenlevertjes?
Ingredienten:
300 gram gedroogde tomaten
200 gram pijnboompitten
60 gram kappertjes
100 gram zwarte olijven zonder pit
4 teentjes knoflook
(gedroogde) tijm, oregano en basilicum
mooie olijfolie
Bereidingswijze:
Wel de zongedroogde tomaten gedurende 15 minuten in gekookt water en spoel ze daarna goed af (vanwege het zout).
Spoel de kappertjes goed af onder de kraan.
Laat de olijven uitlekken
Voeg alle ingredienten samen en maal ze fijn in de keukenmachine. Voeg gedurende het malen olie toe tot een mooie smeuige massa ontstaat. Naar smaak versgemalen zwarte peper toevoegen.
Bewaren in glazen potten en afdekken met olijfolie.
Lekker met in een beetje olijfolie gebakken stukjes brood en wat verse basilicum als garnering.
Ook lekker op een boterham met kaas en verzin maar verder ?
Toastje, en een lekker glaasje wijn op een mooie zomeravond.
Een toefje verse basilicum erop ?
Op gebakken kippenlevertjes?
Ingrediƫnten
300 gram gedroogde tomaten
200 gram pijnboompitten
60 gram kappertjes
100 gram zwarte olijven zonder pit
4 teentjes knoflook
(gedroogde) tijm, oregano en basilicum
mooie olijfolie
200 gram pijnboompitten
60 gram kappertjes
100 gram zwarte olijven zonder pit
4 teentjes knoflook
(gedroogde) tijm, oregano en basilicum
mooie olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
cutter/magimix
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1036606
Homepage ID
1088850
Smaak
H
Teller
4121
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid