gevulde champignons

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 04/13/2003 - 18:28
Bereidingswijze
1. Verwijder met uw vingers de aarde van de champignons en veeg ze schoon met een schone zachte droge doek; Snijd de stelen eraf en gooi ze weg
2. Leg het knoflook in een pannetje en giet er water over. Breng het aan de kook, laat het 3 min koken en giet het af. Pers het knoflook boven een kommetje. Voeg de roomkaas, kruiden en het citroensap toe en roer het geheel glad. Breng het mengsel flink op smaak met zout en peper.
3. Schep de vulling in een spuitzak met een klein stervormig mondje, en spuit elke champignon vol. U kunt ze ook met een theelepel vullen, waarbij u de vulling een beetje boven de champignons laat uitsteken.
4. Leg de gevulde champignons op een schaal, bedek ze losjes met plasticfolie en zet ze tot het serveren in de koelkast om op te stijven. U kunt de champignons garneren met een peterselie f kervelblaadje of wat gehakte bieslook. Ook kunt u ze garneren met een klein, ruitvormig gesneden stukje tomaat zodat de hapjes er wat kleuriger uitzien.
Vertel iets leuks over dit recept


Deze stevige rauwe champignons met een vulling va zachte knoflookkruidenkaas zijn gemakkelijk te bereiden; als u grote hoeveelheden maakt, kunt u het best een spuitzak gebruiken voor het vullen.

Ingrediƫnten
? 200 gr champignons van gelijke grote
? 1 teentje knoflook, gehalveerd
? 120 gr roomkaas
? 2el fijngehakte verse kruiden, zoals peterselie, bieslook en tijm
? 1 el citroensap
? zout en versgemalen peper, naar smaak verse kervel of peterselieblaadjes of gehakt bieslook, ter garnering

Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1033739
Homepage ID
1057030
Smaak
H
Teller
15600
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
23
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mia1macbond
Gelegenheid