Happy "Spider" Our 2

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 04/02/2003 - 02:51
Bereidingswijze
1*

Zet de koekenpan op een half vuurtje en smelt er wat boter in.

Als de boter gaat schuimen, pak je 1 voor 1 de ballen en geef je ze een beetje een ei vorm zodat de ene kant iets dikker is dan de andere kant.

Bak deze om en om tot ze een lekker krokant korstje hebben in 15 tot 20 min.

2*

Als de aardappel partjes zijn afgekoeld, bak ze dan in het frituurvet tot ze er knapperig uitzien.

**TIP**

Vergeet de frituurpan niet voor te verwarmen!!!

3*
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdmaaltijd Spin

Ingrediƫnten
500gr Gehakt

Pittige kruiden (kerrie en paprika poeder bijv) + zout

2 Beschuitjes

2 Eieren

Bakboter

4 Middel aardapellen

2 Tomaten

1 Pond sperciebonen

Mayonaise of mosterd

Ketjup
Hulpmiddelen & keukengerei

1 Koekenpan, frituurpan en een pan voor de spercie boontjes.

1 Schaal

1 Dunschiller

Vergiet

1 Mesje

1 Lepel

1 Kopje

4 Borden

Keukenpaier
Leuke tips
1*

Schep wat spercie boontjes op een bord, (als een spinnen nest.)

2*

Leg in het midden een gehaktbal/ei, (voor het lijf.)

3*

Neem 1 halve tomaat en schuif die aan de dikste kant van de bal, (Giftig achterwerk van de spin.)

4*

Steek in elke bal 8 partjes aardappel, (voor de poten.)

5*

Maak een mayonaise/mosterd kruis op zijn rug en gebruik de ketjap om hem oogjes te geven!


Omdat er hier in Australia nou eenmaal veel spinnen zitten, zie ik overal spinnen in samen met de kids!!!

Spin Smakelijk!!!!!!!!!!!!!!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1032215
Homepage ID
1020272
Smaak
P
Teller
1007
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe de gehakt, het ei en de pittige kruiden in de schaal en meng dit goed door elkaar.

**TIP**

(Met koud afgespoelde handen voor je gaat mengen, zo blijft de gehakt niet zo plakken aan je handen.)

Kruimel dan de beschuitje's tot gruis boven de schaal en meng dit ook door het gehakt.

Verdeel het gehakt in vieren en rol ze 1 voor 1 in je handpalmen tot mooie ronde ballen.

2*

Schil de aardappels en snijd ze overdwars 4 x door, je hebt dan 8 partjes per aardappel!

Breng ze dan aan de kook en laat ze een kleine 10 min op een laag pitje staan.

Giet ze dan af en laat ze uitlekken in de vergiet met keukenpapier eronder en strooi hier ook bijv kerrie en/of paprika kruiden over.

3*

Maak de spercie boontjes schoon en maak ze zoals je ze gewend bent.

4*

Was de 2 tomaten.

Snijd ze door midden en schep de binnen kant met de lepel leeg in het kopje.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
monsterozzy
Gelegenheid