Bereidingswijze
1*
Zet de koekenpan op een half vuurtje en smelt er wat boter in.
Als de boter gaat schuimen, pak je 1 voor 1 de balletjes en maak je ze een beetje plat als een hamburgertje en leg ze dan in de pan.
Bak deze om en om tot ze een lekker krokant korstje hebben in 10 tot 15 min.
Haal ze dan uit de pan en leg ze op het bord op een stuk keukenpapier.
2*
Leg op elk party bordje de onderkant ("body van de spin") van het mini bolletje, net niet in het midden van het bordje en leg de top van het bolletje met de bolle kant ("hoofd van de spin") naar boven met 1 kant op het bordje en de andere kant moet 1cm op de onderkant liggen van de body.
Nu heb je de body en een hoofd gemaakt, dan steek je 4 reepjes paprika ("voor de pootjes, dus 2 aan elke kant") in de body met de bolle kant van de paprika omhoog.
Dit doe je ook met het hoofd van de spin met nog 4 reepjes paprika, maar dan met de boog omlaag (alsof die omhoog rijkt net als het plaatje dat ik gebruikt heb!)
Leg op elke body een hamburger en maak met de ketjup een rood kruis op zijn rug en met de mayonaise maak je twee oogjes op het hoofd!
***
Het ziet er een beetje ingewikkeld uit, maar als je bezig bent valt dat wel mee hoor:O)
En nu.... FEESTEN MAAR!!!
Zet de koekenpan op een half vuurtje en smelt er wat boter in.
Als de boter gaat schuimen, pak je 1 voor 1 de balletjes en maak je ze een beetje plat als een hamburgertje en leg ze dan in de pan.
Bak deze om en om tot ze een lekker krokant korstje hebben in 10 tot 15 min.
Haal ze dan uit de pan en leg ze op het bord op een stuk keukenpapier.
2*
Leg op elk party bordje de onderkant ("body van de spin") van het mini bolletje, net niet in het midden van het bordje en leg de top van het bolletje met de bolle kant ("hoofd van de spin") naar boven met 1 kant op het bordje en de andere kant moet 1cm op de onderkant liggen van de body.
Nu heb je de body en een hoofd gemaakt, dan steek je 4 reepjes paprika ("voor de pootjes, dus 2 aan elke kant") in de body met de bolle kant van de paprika omhoog.
Dit doe je ook met het hoofd van de spin met nog 4 reepjes paprika, maar dan met de boog omlaag (alsof die omhoog rijkt net als het plaatje dat ik gebruikt heb!)
Leg op elke body een hamburger en maak met de ketjup een rood kruis op zijn rug en met de mayonaise maak je twee oogjes op het hoofd!
***
Het ziet er een beetje ingewikkeld uit, maar als je bezig bent valt dat wel mee hoor:O)
En nu.... FEESTEN MAAR!!!
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker Eng "Spinnen" Broodje!
Ingrediƫnten
8 Mini bolletjes brood
250gr Gehakt
1 ei
Kruiden naar smaak
1 Beschuitje
1 Rode, 1 groene en een gele Paprika
Tube Mayonaise en ketjup
Smeer + bakboter
Keuken papier
Hulpmiddelen & keukengerei
Snij plankje
1 Schaal
Mesje
Koekenpan
1 Groot bord
8 party bordjes
1 Schaal
Mesje
Koekenpan
1 Groot bord
8 party bordjes
Leuke tips
Plaats een handje patat op de bordjes erbij
OF
Maak van de saus een spinnenweb motief VOORDAT je het broodje spin op het boordje plaatst!
OF
Maak van de saus een spinnenweb motief VOORDAT je het broodje spin op het boordje plaatst!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1032213
Homepage ID
1020272
Smaak
H
Teller
442
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1*
Doe de gehakt, het ei en de kruiden in de schaal en meng dit goed door elkaar.
**TIP**
(Met koud afgespoelde handen voor je gaat mengen, zo blijft de gehakt niet zo plakken aan je handen.)
Kruimel dan het beschuitje tot gruis boven de schaal en meng dit ook door het gehakt.
Verdeel het gehakt in achten en rol ze 1 voor 1 in je handpalmen tot mooie ronde balletjes.
Leg de balletjes op het snij plankje tot je ze gaat bakken.
2*
Als het gehakt in de pan zit, was je het plankje goed schoon en droog het af
Snijd dan de paprika's door midden en haal de kern eruit.
Dan spoel je beide helften af en snijd ze dan in lange dunne reepjes,
(Let hierbij wel op dat elke spin 8 poten heeft, dus 8 x 8 reepjes!!!)
3*
Snijd de broodjes door midden en besmeer ze met een dun laagje boter
**TIP**
Als je er Patatjes bij wilt serveren, moet je die wel gelijkertijd bakken!!!
Doe de gehakt, het ei en de kruiden in de schaal en meng dit goed door elkaar.
**TIP**
(Met koud afgespoelde handen voor je gaat mengen, zo blijft de gehakt niet zo plakken aan je handen.)
Kruimel dan het beschuitje tot gruis boven de schaal en meng dit ook door het gehakt.
Verdeel het gehakt in achten en rol ze 1 voor 1 in je handpalmen tot mooie ronde balletjes.
Leg de balletjes op het snij plankje tot je ze gaat bakken.
2*
Als het gehakt in de pan zit, was je het plankje goed schoon en droog het af
Snijd dan de paprika's door midden en haal de kern eruit.
Dan spoel je beide helften af en snijd ze dan in lange dunne reepjes,
(Let hierbij wel op dat elke spin 8 poten heeft, dus 8 x 8 reepjes!!!)
3*
Snijd de broodjes door midden en besmeer ze met een dun laagje boter
**TIP**
Als je er Patatjes bij wilt serveren, moet je die wel gelijkertijd bakken!!!
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid