Bereidingswijze
Breng in een pan de rozijnen met 1 takje rozemarijn en de wijn aan de kook en laat het ca. 20 minuten heel zachtjes koken tot de rozijnen het vocht hebben opgenomen. Laat de rozijnen afkoelen. Hak de rest van de rozemarijn fijn. Klop in een kom de boter met de basterdsuiker met de mixer in ca. 10 minuten tot een romige massa. Klop een voor een de eieren erdoor. Zeef de bloem met zout en gedeelten erboven en schep de bloem er luchtig door. Schep de rozijnen en de rozemarijn erdoor. Schep het deeg in de papieren vormpjes en strooi de pijnboompitjes erover. Zet de vormpjes op de bakplaat en bak de cakejes in het midden van de over in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen.
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkernij voor bij de thee/koffie
Ingrediƫnten
rozijnen 200 gr, rozemarijn 2 takjes, fruitige witte wijn 2 1/2 dl, boter 200 gram, lichtbruine basterdsuiker 200 gram, eieren 4, bloem 200 gram, pijnboompitten 25 gram. zout
Hulpmiddelen & keukengerei
papieren cakevormpjes 18 a 20 stuks.
Wijnsuggestie: Sauvignon Blanc
Wijnsuggestie: Sauvignon Blanc
Leuke tips
Deze cakejes zijn het lekkerst als u ze een dag van tevoren maakt. Bewaar ze in een goed afgesloten trommel. De smaak kan dan goed tot ontwikkeling komen. Serveer ze eventueel met wat stijfgeklopte slagroom
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1030620
Homepage ID
1188884
Smaak
Z
Teller
505
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Voorverwarmen oven op 160 graden C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid