Bereidingswijze
Vermeng de verkruimelde amaretti-koekjes met de gesmolten boter.Schep het mengsel op bakpapier,in de bakvorm.Druk goed aan en bak de bodem in 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180?C.
laat de chocolade smelten in 150 ml room.Klop de eidooiers wit-schuimig met de suiker.Klop 350 ml room half stijf.Voeg eerst de dooiers en dan de slagroom aan de gesmolten chocolade toe(die u eerst een beetje laat afkoelen dit om klontertjes te vermijden).Voeg er de frambozen aan toe en het amandelpoeder.Schep dit mengsel op de koekjesbodem en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkastWerk af met gezeefde cacaopoeder.
laat de chocolade smelten in 150 ml room.Klop de eidooiers wit-schuimig met de suiker.Klop 350 ml room half stijf.Voeg eerst de dooiers en dan de slagroom aan de gesmolten chocolade toe(die u eerst een beetje laat afkoelen dit om klontertjes te vermijden).Voeg er de frambozen aan toe en het amandelpoeder.Schep dit mengsel op de koekjesbodem en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkastWerk af met gezeefde cacaopoeder.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
het is een zeer lekker maar zwaar gebak,dus serveer het bij voorkeur in kleine stukjes
Ingrediƫnten
200 g amaretti-koekjes,100g gesmolten boter,400 g bittere chocolade,500 ml room,2 eidooiers,25 g suiker,250 g (diepvries)frambozen,50 g amandelpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
ronde bakvorm van 23cm diameter
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1028653
Homepage ID
1178105
Smaak
Z
Teller
2303
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid