Thaise loempiaatjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/05/2003 - 23:58
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de loempiaatjes erop. Bestrijk ze heel dun met olie en laat ze in ongeveer 20 minuten bruin bakken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Errug lekker bij de borrel!
Ingrediƫnten
6 vellen filobladerdeeg uit de diepvries, 1 rode peper, 2 cm verse gember, 3 el thaise vissaus, zonnebloemolie, 1 zak chinese soepgroente, 150 gram kip.
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Het maakt niet uit of je het koud of warm serveert. Voor de liefhebbers geef je er wat chilisaus bij.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1027536
Homepage ID
1049784
Smaak
P
Teller
1943
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ontdooi de filodeeg 2 uur van te voren!!! Snijd de kip in reepjes. Snij het pepertje in dunne ringetjes en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Schil de gember en snij het heel klein. Roer de peper en de gember door de vissaus. Bak de soepgroente op hoog vuur in 1 el olie en laat het daarna afkoelen. Schep daarna de kipreepjes samen met de vissaus erdoor.
Halveer de vellen filodeeg en bestrijk de helft dun met olie. Leg een beetje van het groentemengsel aan de korte kant. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg op.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
spitsmuisje
Gelegenheid