gestoofde champignons

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/12/2003 - 15:37
Bereidingswijze
Eens de uien en de look versnipperd zijn, een pan met de olijfolie verhitten en stoof deze tot de ui glazig is. Doe er de in plakjes gesneden champignons bij en laat ze op hoog vuur vijf minuutjes sudderen (regelmatig roeren); doe er het tomatenvlees bij en giet er het flesje bier bij en laat alles zo'n 30 a 40 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
Afbeelding
gestoofde champignons
gestoofde champignons
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
razend lekker - kan ook geserveerd worden op een geroosterd (look)broodje
Ingrediƫnten
4 lepels tomatenvlees
1 flesje Leffe Radieuse of om het even welk bruin bier
1 kg champignons (verse of diepgevroren)
4 uien
3 teentjes knoflook
1 groentenbouillonblokje
5 lepels olijfolie
zout
peper
Leuke tips
Kan met gekookte rijst geserveerd worden of als aperitief op een (look)broodje.
Misschien is het beter om de gediepvriesde champignons eerst te laten ontdooien en uitlekken zodanig dat het gerecht niet te waterig wordt.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
1023442
Homepage ID
1009699
Smaak
R
Teller
7667
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
57
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
uien, knoflook en champignons (indien verse) schoonmaken
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
fsaldi
Gelegenheid