Bereidingswijze
Meng voor de farce 100 gr. van het kipgehakt met de bevroren fond in een foodprocessor tot een fijne massa. Doe de massa in een schaal en meng het resterende gehakt en de kruiden erdoor.
Maak de champignons schoon en steek met een bolletjessteker de steeltjes eruit. Vul de hoedjes met de kipfarce.
Breng voor de wijnsaus de gevogeltefond met de uitgestoken champignonsteeltjes, de specerijen en de kruiden aan de kook, laat het tot de helft inkoken en roer de peterselie erdoor.
Zeef de fond en doe hem in een schone pan met de witte wijn en de slagroom. Laat de saus tot de helft inkoken. Breng haar op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor tot 150?C. Vet een braadslee of ovenschaal royaal in en zet de gevulde champignons erin. Schuif de braadslee in de oven en laat de champignons in circa 15 minuten garen en licht kleuren.
Serveer de champignons op verwarmde borden en giet een beetje saus rondom. Garneer met een tomaatroosje.
Maak de champignons schoon en steek met een bolletjessteker de steeltjes eruit. Vul de hoedjes met de kipfarce.
Breng voor de wijnsaus de gevogeltefond met de uitgestoken champignonsteeltjes, de specerijen en de kruiden aan de kook, laat het tot de helft inkoken en roer de peterselie erdoor.
Zeef de fond en doe hem in een schone pan met de witte wijn en de slagroom. Laat de saus tot de helft inkoken. Breng haar op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor tot 150?C. Vet een braadslee of ovenschaal royaal in en zet de gevulde champignons erin. Schuif de braadslee in de oven en laat de champignons in circa 15 minuten garen en licht kleuren.
Serveer de champignons op verwarmde borden en giet een beetje saus rondom. Garneer met een tomaatroosje.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
350 gr. kipgehakt * 1 dl bevroren gevogeltefond * 3 dl gevogeltefond * 5 gr. verse dragon * 5 gr. peterselie * 12 grote champignons * mespuntje gemberpoeder * mespuntje witte peper * versgemalen peper * zout * 1 takje salie * rozemarijn * 1/2 laurierblaadje * takjes peterselie * 1,5 dl droge witte wijn * 1,25 dl slagroom
Leuke tips
Dit gerecht is geschikt voor een groot gezelschap omdat het een dag van tevoren bereid kan worden.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1017368
Homepage ID
49821
Smaak
H
Teller
866
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid