Puffy Cow

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/13/2003 - 01:49
Bereidingswijze
1. Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien.
2. Snij de plakjes doormidden.
3. Leg het gehakt iets onder het midden op de plakjes bladerdeeg en maak er een mooi rolletje van.
4. Bestrijk de lengteranden van het deeg met ei.
5. Sluit de uiteinden goed.
6. Bestrijk de pakketjes met het resterende losgeklopte ei.
7. Bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gehakt hapjes in bladerdeeg
Ingrediƫnten
*bladerdeeg *1 middelgrote ui *1 teentje knoflook *350 gram rundergehakt *1/3 prei *halve paprika *1 ei *1 theelepel kerrie *1/2 theelepel korianderpoeder *snufje nootmuskaat *1 mespunt kaneel *zout en versgemalen peper.
Leuke tips
Verwarm ze desgewenst voor het serveren op een lauwwarme oven van 100 graden.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1016336
Homepage ID
1150856
Smaak
H
Teller
2237
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1. Fruit de gesnipperde ui en knoflook glazig in de hete boter en laat afkoelen. 2. Snij een 1/3 prei af en snij dat in kleine stukjes.
3. Doe hetzelfde met de paprika.
4. Doe het gehakt in een kom en meng er de ui met knoflook, de prei, paprika, de helft van het geklopte ei, de kerrie, de koriander, de nootmuskaat, de kaneel en wat zout en peper door.
5. Zet het gehakt minstens 1 uurtje in de koelkast om op te stijven.
6. Verwarm de oven op 200 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
wcob
Gelegenheid