Quiche Lorraine

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/07/1998 - 20:37
Bereidingswijze
Doe de bloem in een grote kom, snij er met twee messen de koude boter door.Zorg ervoor dat er een korrilige massa ontstaat.Klop een ei los en voeg het toe aan het deeg.Voeg ook 10g zout toe en roer er met een vork zoveel ijswater door dat er een deegbal ontstaat die samenhangend maar niet nat is.Rol het deeg uit op een met bloem bestoven plank tot een ronde lap waarmee we een bakvorm kunnen bekleden.Beboter de vorm, bekleed ze met deeg en ze een half uur in de koelkast.Zweet het spek in de boter en leg het op de deegbodem,afgewisseld met stukjes gruyere kaas.Klop de overige eieren goed los en voeg zout peper en de room toe.Giet dit mengsel op het met spek en kaas bedekte deeg en zet de vorm dan in een voorverwarmde oven van 200 g.C,bak hem ca. 40 min.Laat afkoelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
taartje
Ingrediƫnten
250g bloem,125g koude boter,4 eieren, 200g gruyere,4dl room,20g boter,2dl koud water,zout peper,200g mager spek.
Hulpmiddelen & keukengerei
kom, mes, plank, 22cm. doorsnee bakvorm, koelkast, oven.
Leuke tips
Snij hem in stukken en warm opdienen e.v.t. met stokbrood en sla.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
101531
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
1452
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Klop ei los.Zweet het spek even in de boter.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan