Sneeuwballen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/24/2002 - 18:39
Bereidingswijze
Meng het gehakt met de tot kruimel geknepen beschuit en het ei, voeg wat peper en zout toe en vijf grote eetlepels kokos. Alles lekker mengen en daar kleine balletjes van draaien. De balltjes niet te groot of te klein maken, met een doorsnee van ongeveer 3 centimeter.
Als alle balletjes gedraaid zijn, zet dan een koekepan op het vuur met wat boter. Omdat het zoveel ballen zijn is het misschien handig om meerdere pannen op te zetten.
Niet te veel ballen per pan. Ze moeten kunnen bewegen. Niet te hard laten gaan. Ze moeten even een minuuutje of 8 sudderen.
Als de ballen aan alle kanten mooi bruin zijn, eentje even doorsnijden om te checken of ze van binnen ook gaan zijn. Even proeven. Jammie!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
zoete gehaktballen bij de borrel
Ingrediƫnten
* 1 kilo rundergehakt *zakje geschaafde kokos * 4 beschuitjes * 1 ei * peper * zout *kerrypoeder *boter (om in te bakken)
Hulpmiddelen & keukengerei
Iemand die wil helpen balletjes draaien. haha
Leuke tips
Strooi het restant van het kokosschaafsel over de ballen bij het opdienen. Je hebt nu winterse sneeuwballen. Lekker bij de borrel!
Beetje warm maken bij het opdienen. Dat kan gewoon in de magnetron. Bij ons gingen ze erg hard. Ze waren een groot succes!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1013360
Homepage ID
1150856
Smaak
Z
Teller
610
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
wcob
Gelegenheid