Soesjes gevuld met zalmmouse

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/20/2002 - 13:30
Bereidingswijze
Maak eerst de soesjes: Doe het water in de pan met de boter en het zout. Breng dit aan de kook en doe in een keer de bloem erdoor. Roer dit goed door tot er een stevige bal ontstaat. Neem de pan van het fornuis en laat deze afkoelen tot de pan handwarm is. Doe vervolgens bij beetjes het ei erdoor en roer steeds goed door. Wanneer het mengsel van de lepel afloopt geen ei meer toevoegen.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak met 2 theelepels balletjes van het soezendeeg en doe dit op een beboterde bakplaat. Doe vervolgens 10 minuten in de oven en daarna nog 10 minuten op 200 graden. Daarna nog 10 minuten in een open oven laten staan. Af laten koelen en open knippen.
Doe in de keukenmachine de zalmsnippers, de monchou of creme fraiche (mon chou is steviger, met creme fraiche zal het mengsel dunner worden, evt. steviger maken door wat boter toe te voegen), peper, bieslook, kervel. Alles goed mixen. In de oven wat op laten stijven. Vervolgens in de soesjes doen en serveren.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
trek in een lekkere snack?
Ingrediƫnten
1 dl. water, 50 gram boter, 50-60 gram bloem, 2 eieren, zout, 200 gram zalmsnippers, 2 kleine of 1 grote potjes creme fraiche of 2 pakjes 2 mon chou, bieslook, kervel, peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine, oven.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1012941
Homepage ID
877577
Smaak
H
Teller
4441
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zet alle spullen klaar.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
araucaria
Gelegenheid