Saladeschotel Maharadja

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/04/2002 - 15:43
Bereidingswijze
-de plakjes tong een maal dichtvouwen en voor elk ei leggen
-steek tussen elk plakje tong een schijfje champignon, zodat de kop te zien is
-meng de rest van de champignons met de uitgelekte doperwten en leg deze in het midden van de schaal
-de apart gehouden mayonaise mengen met de madera
-verdeel deze over de doperwten en de plakjes tong
-was de veldsla en dep hem droog
-roer olie en azijn dooreen en kruiden met peper en zout
-haal de veldsla door deze dressing en verdeel rond de eieren
-versieren met partjes ontpitte tomaat
Vertel iets leuks over dit recept
Kleurig en smakelijk
Ingrediƫnten
-8 hardgekookte eieren
-150 g mayonaise
-3 eetlepels room
-1 th lepel: mosterd en ansjovispasta
-peterselie; bieslook
-16 plakjes gerookte tong
-150 g champignons(in plakjes)
-200 g fijne doperwtjes (blikje)
-1 eetlepel madera
-125 g veldsla
-2 eetlepels olie; 1 eetlepel azijn
-zout en vers gemalen witte peper
-1 sjalotje
-4 tomaten
Leuke tips
Geef er toast bij en boter en garneer met peterselie
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1011103
Homepage ID
1090993
Smaak
H
Teller
1673
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-pel de eieren en halveer ze en leg ze op een grote schaal in een kring, met de eierdooier naar boven
-meng de mayonaise met de room (1/3 hiervan in een schaaltje apart zetten)
-de rest mengen met de mosterd en de ansjovispasta
-peterselie en bieslook wassen en droogbetten
-de helft van de peterselie en bieslook fijnhakken en door de gekruide mayonaise roeren en in dotjes over de eieren verdelen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid