Bereidingswijze
-de plakjes tong een maal dichtvouwen en voor elk ei leggen
-steek tussen elk plakje tong een schijfje champignon, zodat de kop te zien is
-meng de rest van de champignons met de uitgelekte doperwten en leg deze in het midden van de schaal
-de apart gehouden mayonaise mengen met de madera
-verdeel deze over de doperwten en de plakjes tong
-was de veldsla en dep hem droog
-roer olie en azijn dooreen en kruiden met peper en zout
-haal de veldsla door deze dressing en verdeel rond de eieren
-versieren met partjes ontpitte tomaat
-steek tussen elk plakje tong een schijfje champignon, zodat de kop te zien is
-meng de rest van de champignons met de uitgelekte doperwten en leg deze in het midden van de schaal
-de apart gehouden mayonaise mengen met de madera
-verdeel deze over de doperwten en de plakjes tong
-was de veldsla en dep hem droog
-roer olie en azijn dooreen en kruiden met peper en zout
-haal de veldsla door deze dressing en verdeel rond de eieren
-versieren met partjes ontpitte tomaat
Vertel iets leuks over dit recept
Kleurig en smakelijk
Ingrediƫnten
-8 hardgekookte eieren
-150 g mayonaise
-3 eetlepels room
-1 th lepel: mosterd en ansjovispasta
-peterselie; bieslook
-16 plakjes gerookte tong
-150 g champignons(in plakjes)
-200 g fijne doperwtjes (blikje)
-1 eetlepel madera
-125 g veldsla
-2 eetlepels olie; 1 eetlepel azijn
-zout en vers gemalen witte peper
-1 sjalotje
-4 tomaten
-150 g mayonaise
-3 eetlepels room
-1 th lepel: mosterd en ansjovispasta
-peterselie; bieslook
-16 plakjes gerookte tong
-150 g champignons(in plakjes)
-200 g fijne doperwtjes (blikje)
-1 eetlepel madera
-125 g veldsla
-2 eetlepels olie; 1 eetlepel azijn
-zout en vers gemalen witte peper
-1 sjalotje
-4 tomaten
Leuke tips
Geef er toast bij en boter en garneer met peterselie
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1011103
Homepage ID
1090993
Smaak
H
Teller
1673
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-pel de eieren en halveer ze en leg ze op een grote schaal in een kring, met de eierdooier naar boven
-meng de mayonaise met de room (1/3 hiervan in een schaaltje apart zetten)
-de rest mengen met de mosterd en de ansjovispasta
-peterselie en bieslook wassen en droogbetten
-de helft van de peterselie en bieslook fijnhakken en door de gekruide mayonaise roeren en in dotjes over de eieren verdelen
-meng de mayonaise met de room (1/3 hiervan in een schaaltje apart zetten)
-de rest mengen met de mosterd en de ansjovispasta
-peterselie en bieslook wassen en droogbetten
-de helft van de peterselie en bieslook fijnhakken en door de gekruide mayonaise roeren en in dotjes over de eieren verdelen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid