Bereidingswijze
Breng anderhalve liter water aan de kook.
Voeg de suiker toe en laat deze, zonder roeren, zachtjes smelten.
Zet het vuur hoog en kook de siroop ongeveer 2 minuten flink door.
Boen de limoenen schoon en snij de schil er zo dun mogelijk af (zonder wit).
Pers de limoenen uit.
Snij de schil in lange dunne sliertjes.
Leg die sliertjes in de de suikerstroop en laat zachtjes ongeveer 8 minuten koken.
Laat de schillen-sliertjes in de suikerstroop afkoelen.
Roer het limoensap en de wodka door de suikersiroop.
Verdeel het mengsel over vier cocktailglazen.
Vul de glazen af met het cranberrysap.
Leg in elk glas 2 ijsklontjes.
Voeg de suiker toe en laat deze, zonder roeren, zachtjes smelten.
Zet het vuur hoog en kook de siroop ongeveer 2 minuten flink door.
Boen de limoenen schoon en snij de schil er zo dun mogelijk af (zonder wit).
Pers de limoenen uit.
Snij de schil in lange dunne sliertjes.
Leg die sliertjes in de de suikerstroop en laat zachtjes ongeveer 8 minuten koken.
Laat de schillen-sliertjes in de suikerstroop afkoelen.
Roer het limoensap en de wodka door de suikersiroop.
Verdeel het mengsel over vier cocktailglazen.
Vul de glazen af met het cranberrysap.
Leg in elk glas 2 ijsklontjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
* 60 gram suiker
* 2 limoenen
* 1,5, deciliter wodka
* 5 deciliter cranberrysap
* 8 ijsklontjes
* 2 limoenen
* 1,5, deciliter wodka
* 5 deciliter cranberrysap
* 8 ijsklontjes
Leuke tips
Steek drie cranberries aan een dikke prikker en leg die op het glas.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1007328
Homepage ID
608255
Smaak
Z
Teller
729
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid