Bereidingswijze
klop de boter met de suiker tot room,sla er een voor een de eierdooiers door,schep de gezeefde bloem en de cacao erdoor en voeg de melk toe,het lijk er misschien op dat het mengsel gaat schiften,maar dit is niet zo,schep tenslotte de stijfgeklopte eiwit luchtig door het mengsel,giet alles in de ingevette ovenschotel,zet de schotel dat gevult is met water,deze pudding word tijdens het bakken aan de bovenzijde heel luchtig,terwijl de onderkant uit een vochtige substantie bestaat,als je wil dat de bovenkant graag wat krokant hebt,moet je het deksel van de schotel laten,wilt u liever een zachte bovenlaag dan moet de ovenschotel worden afgesloten met het deksel,bak de pudding in het midden van de oven ongeveer 45min in een matig warme oven van 175a190?c;
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
90g boter,90gr suiker,90gr zelfrijzend bloem,3 eieren,30gr cacao,ruim 2.1/2dl melk,wat bloemsuiker voor de garnering,slagroom,
Hulpmiddelen & keukengerei
ondiepe ovenschotel met deksel,pan met water om de schotel in te plaatsen
Leuke tips
strooi wat suiker over,men kan warm of koud eten met slagroom
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1006885
Homepage ID
1004974
Smaak
R
Teller
616
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
eiwit stijfkloppen,bloem zeefen,ovenschotel in vetten,
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid