Bereidingswijze
Pocheer de koolbladeren en spoel ze onder koud water Pak de scampi's in in de blaadjes en bak ze in wat boter Snijd prei, Japanse wortel in julienne en stoof aan in wat boter tot ze gaar zijn Zet het water met de azijn op het vuur, leg er de look in, het citroengras en de gember en laat even doorkoken. Werk op met de boter. Doe er op het laatst de koriander bij. Leg het pakje op een bedje van julienne en overgiet het bord met de saus.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 Chinese of 1 witte kool,
8 scampi?s,
1 stoofprei,
1/8 Japanse wortel,
1 stengel citroengras,
1 teentje look,
1 eetlepel gehakte gember,
2 eetlepels gehakte koriander,
4 eetlepels water,
2 eetlepels witte wijnazijn,
125 gr boter.
8 scampi?s,
1 stoofprei,
1/8 Japanse wortel,
1 stengel citroengras,
1 teentje look,
1 eetlepel gehakte gember,
2 eetlepels gehakte koriander,
4 eetlepels water,
2 eetlepels witte wijnazijn,
125 gr boter.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1005607
Homepage ID
1003599
Smaak
A
Teller
257
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid