Bereidingswijze
-snij de ham in dobbelsteentjes-kook de macaroni beetgaar.
-maak een soezendeeg:breng het water aan de kook met de boter en een snuifje zout,strooi er van het vuur de bloem bij en roer goed glad.Zet weer op het vuur en laat het mengsel 1' opdrogen.Neem weer van het vuur en voeg er een voor een de eieren aan toe en roer krachtig tot ze goed in het deeg opgenomen zijn.
-giet de pasta af en voeg er de ham en de gemalen kaas aan toe,kruid met p&z en schep luchtig om,schep er het beslag bij en schep luchtig om
-maak er kroketjes van en paneer ze.
Bak kleine porties kroketjes 2 a 3' in hete frituurolie(170?c)
-maak een soezendeeg:breng het water aan de kook met de boter en een snuifje zout,strooi er van het vuur de bloem bij en roer goed glad.Zet weer op het vuur en laat het mengsel 1' opdrogen.Neem weer van het vuur en voeg er een voor een de eieren aan toe en roer krachtig tot ze goed in het deeg opgenomen zijn.
-giet de pasta af en voeg er de ham en de gemalen kaas aan toe,kruid met p&z en schep luchtig om,schep er het beslag bij en schep luchtig om
-maak er kroketjes van en paneer ze.
Bak kleine porties kroketjes 2 a 3' in hete frituurolie(170?c)
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
een recept uit de favoriete kinderkeuken.
Ingrediƫnten
250 gr penne-50 gr gekookte ham-50 gr gemalen gruyere-50 gr paneermeel
soezendeeg van 2dl water,50 gr boter,150 gr bloem,2 eieren,p&z
soezendeeg van 2dl water,50 gr boter,150 gr bloem,2 eieren,p&z
Leuke tips
Lekker met gebakken kippevleugeltjes,rolletjes ham en tomatencoulis
u kan de kroketjes op voorhand maken,ideaal voor feestjes;
u kan de kroketjes op voorhand maken,ideaal voor feestjes;
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1003665
Homepage ID
1055738
Smaak
A
Teller
1009
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid