Bereidingswijze
2. Zeef bloem in een grote kom; voeg schil en suiker toe. Goed roeren. Maak een kuiltje in het midden. Meng melk, ei en boter en voeg dat toe. Goed roeren met een houten lepel; niet teveel opkloppen.
3. Voeg bessen toe. Schep ze voorzichtig door het mengsel. Doe in elk bakje 1 eetl van het mengsel. 10 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.
4. Laat de cakejes 5 minuten in het blik staan voordat u ze op een rooster zet om af te koelen.
3. Voeg bessen toe. Schep ze voorzichtig door het mengsel. Doe in elk bakje 1 eetl van het mengsel. 10 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.
4. Laat de cakejes 5 minuten in het blik staan voordat u ze op een rooster zet om af te koelen.
Aantal personen
40.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zoete lekkernij voor kinderfeestjes, voor 40 cakejes
Maximaal 2 dagen bewaren in een luchtdichte trommel op een koele, droge plaats
Maximaal 2 dagen bewaren in een luchtdichte trommel op een koele, droge plaats
Ingrediƫnten
250 gr zelfrijzend bakmeel
1/2 theel geraspte sinaasappelschil
60 gr bruine suiker
2,5 dl melk
1 ei, geklopt
125 gr boter, gesmolten
300 gr bosbessen uit de diepvries of 1 bakje verse bosbessen
1/2 theel geraspte sinaasappelschil
60 gr bruine suiker
2,5 dl melk
1 ei, geklopt
125 gr boter, gesmolten
300 gr bosbessen uit de diepvries of 1 bakje verse bosbessen
Hulpmiddelen & keukengerei
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 10 minuten
Baktijd: 10 minuten
Leuke tips
Maximaal 2 dagen bewaren in een luchtdichte trommel op een koele, droge plaats
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1003249
Homepage ID
302006
Smaak
Z
Teller
1009
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Zet papieren bakjes in twee diepe pasteiblikken voor 12 stuks.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid