Toffee geglazuurde appels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/20/2002 - 15:24
Bereidingswijze
Was de appels goed, dep ze droog en prik ze aan de prikkers. Vraag nu hulp van een ouder. Verwarm in een pannetje de suiker, basterdsuiker en de keukenstroop met 6 eetlepels warm water. Laat de suiker, zonder te roeren op een heel laag vuur oplossen. Laat het mengsel ca. 6 minuten koken, wees voorzichtig voor spetters. Test een druppeltje hiervan in een schoteltje met koud water en wacht totdat het een hard druppel wordt. Haal de pan van het vuur en roer de boter en het zout door het suikermengsel. Haal de appels door het suikermengsel of schep het over de appels. Laat de appels op een stuk bakpapier hard worden. Laat de appels in ca. 1 uur op ee koele droge plaats(niet in de koelkast) hard worden.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 lichtzure appels bijv. Braeburn, 100g suiker, 60g donkere basterdsuiker, 2 eetlepels keukenstroop, 1 eetlepel boter, mesmunt zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenpapier, lange stevige prikkers, bakpapier
Leuke tips
voeg natuurlijke rode kleurstof(toko) toe om de appel mooi rood te maken
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1002678
Homepage ID
52812
Smaak
A
Teller
3863
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jacoba_b
Gelegenheid