Empanadas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/20/2002 - 15:14
Bereidingswijze
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200?C(hetelucht 180?C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kook 1 ei in ca. 10 minuten hard. Spoel het ei met koud water. Pel en snipper de ui. Snij de ham in stukjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui ca. 2 minuten. Voeg de hamstukjes en bak ca. 2 minuten. Voeg het gehakt toe en laat het even meebakken totdat het veranderd van kleur. Voeg 1 eetlepel water toe en laat het gehakt ca. 5 minuten sudderen. Was en hak intussen de peterselie. Pel en hak het ei grof. Voeg de peterselie en het gehakte ei door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper. Laat het gehaktmengsel afkoelen. Klop het laatste ei los. Steek 8 zo groot mogelijke rondjes van ca. 12cm doorsneden uit het deeg en vul de rondjes met het gehaktmengsel en vouw ze goed dicht. Bestijk het deeg met het ei. Leg de empanades op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
8 plakjes diepvries bladerdeeg, 2 eieren, 1 ui, 4 plakjes serranoham, 2 eetlepels olijfolie, 100g gehakt, 2 takjes peterselie, zout, peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Leuke tips
lekker met currysaus
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1002676
Homepage ID
52812
Smaak
A
Teller
1061
Waardering aantal
1
Waardering
2
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jacoba_b
Gelegenheid