Puek Chaap ( Thai-snack )

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/18/2002 - 15:30
Bereidingswijze
verhit de olie in een wok of frituur en bak er de stukjes aardappel in kleine hoeveelheden goudbruin in .
breng in een kleine pan de suiker , het water en het snufje zout aan de kook .
laat het in ca. 3 minuten tot caramel koken ( draai dan warmtebron af ) en doop er de gefrituurde aardappelstukjes in tot de stukjes rondom bedekt zijn en laat ze afkoelen .
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere gekarameliseerde zoete aardappelen als snack of bij een Thaise rijsttafel .
Ingrediƫnten
500 gram ZOETE aardappelen ? 6 dl frituurolie ? 450 gram kristalsuiker ? 3 of 4 eetlepels water ? snufje zout
Hulpmiddelen & keukengerei
wok of frituur en een plein pannetje
Leuke tips
vooral kinderen zijn er gek op .
( niet mogelijk met normale aardappelen ! )
smakelijk !
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1002360
Homepage ID
1025206
Smaak
Z
Teller
1386
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
schil de ZOETE aardappelen , spoel ze met koud water af en dep ze droog .
snij de gewassen zoete aardappelen in de lengte in 4 stukken en dan over dwars in plakjes van 1/2 cm dikte en ongeveer 5 bij 4 cm .
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hasip
Gelegenheid