Makreelpirog met creme fraiche

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/13/2002 - 09:59
Bereidingswijze
Haal het deeg uit de koelkast, verdeel het in twee delen en rol deze uit tot rechthoekige lappen van 15 x 60 cm. Maak een mal in de vorm van een vis, van een stuk stevig karton. Leg de mal schuin op de deeglap, zodat er 4 'vissen' uit elke deeglap kunnen worden gesneden. Leg op 4 vissen elk een kwart van de vulling en laat daarbij de randen voor ca. 1 cm vrij. Bestrijk de rand met losgeklopt ei en leg hierop de resterende vier vissen. Druk de randen goed op elkaar met b.v. een vork.
Maak uit de deegresten wat leuke decoraties, zoals ogen, vinnen, vissen en plak deze op de vissen. Prik een paar luchtgaatjes zodat stroom kan ontsnappen. Bak de piroggen onder in de oven in ca. 25 min. goudbruin.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk brunchgerecht voor een nazomerse zondag.
Ingrediƫnten
Deeg: 300 gr. bloem, 60 gr. boter/margarine, 2 eieren, 125 gr. kwark, 1 tl. zout en wat water.
Vulling: 225 gr. gerookte makreel of een andere gerookte vissoort, 1 dl. creme fraiche, veel dille, verse bieslook, 1 tl kerriepoeder, zwarte peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
Mengkom, koelkast, deegroller, stevig karton, een vork en een sateprikker.
Leuke tips
Een frisse salade met pijnboompitten en een neutrale dressing gaat hier goed bij.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1001453
Homepage ID
49821
Smaak
H
Teller
862
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meet de ingredienten af. Splits een ei in dooier en eiwit. Neem de bloem, de boter, 1 eidooier, de kwark en een paar el. water en kneed hiervan een soepel deeg. Zet dit ca. 30 min. in de koelkast.
Snij de vis in kleine stukken. Kook 2 eieren hard, pel ze en snij ze fijn. Meng de vis met de eieren, de creme fraiche, flink wat kleingesneden dille en bieslook. Breng alles op smaak met peper en kerriepoeder.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid