Bereidingswijze
De massa in 4 a 5 gelijke delen verdelen. Met behulp van twee lepels de kroketten voorvormen.
Zorgen dat oneffenheden en barstjes eruit gedrukt worden om uitlopen te voorkomen. De kroketten aan alle kanten door paneermeel rollen, met de hand bijvormen, door paneerei halen, nog eens door paneermeel rollen en het overtollige paneermeel afschudden. De kroketten in hete frituurolie (+-180 graden Celcius) langzaam bruin bakken.
Variatie:
Bitterballen (16 a 20 stuks). Van koud krokettenmengsel 16 a 20 kleine balletjes vormen. Deze paneren en bakken in frituurolie. Opdienen met prikkers.
Zorgen dat oneffenheden en barstjes eruit gedrukt worden om uitlopen te voorkomen. De kroketten aan alle kanten door paneermeel rollen, met de hand bijvormen, door paneerei halen, nog eens door paneermeel rollen en het overtollige paneermeel afschudden. De kroketten in hete frituurolie (+-180 graden Celcius) langzaam bruin bakken.
Variatie:
Bitterballen (16 a 20 stuks). Van koud krokettenmengsel 16 a 20 kleine balletjes vormen. Deze paneren en bakken in frituurolie. Opdienen met prikkers.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Recept voor zelfgemaakte Vlees-/Kipkroketten of Bitterballen na lang zoeken gevonden... Bron: Astrid Veltman
Ingrediƫnten
30 gram boter
30 gram bloem
2 dl. verdund bruin van jus of 2 dl. bouillon van 1 bouillontablet
125 gram vleesresten of resten kippevlees
peper, nootmuskaat
(een paar druppels citroensap)
paneermeel
paneerei (1 eiwit losgeklopt met 1 lepel wate,r of 1 ei losgeklopt met 1
lepel melk)
frituurvet
30 gram bloem
2 dl. verdund bruin van jus of 2 dl. bouillon van 1 bouillontablet
125 gram vleesresten of resten kippevlees
peper, nootmuskaat
(een paar druppels citroensap)
paneermeel
paneerei (1 eiwit losgeklopt met 1 lepel wate,r of 1 ei losgeklopt met 1
lepel melk)
frituurvet
Hulpmiddelen & keukengerei
Diepe borden
Leuke tips
Daarna goed laten uitlekken en opdoen op een verwarmd vleesschaaltje waarop een servetje ligt.
Het schaaltje garneren met een toefje peterselie of de droge peterselie bij de stelen vasthouden en de blaadjes in het hete frituurvet dompelen en snel laten bakken. De gebakken peterselieblaadjes boven de kroketten verkruimelen.
Het schaaltje garneren met een toefje peterselie of de droge peterselie bij de stelen vasthouden en de blaadjes in het hete frituurvet dompelen en snel laten bakken. De gebakken peterselieblaadjes boven de kroketten verkruimelen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1001433
Homepage ID
1162931
Smaak
N
Teller
4486
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De boter smelten, de bloem erdoor roeren tot een samenhangende slappe massa (een roux) is verkregen. De roux even doorwarmen zonder dat de kleur verandert.
De bouillon ineens toevoegen. De massa aan de kook brengen en gladroeren.
Het zeer klein gesneden vlees, peterselie, peper, nootmuskaat en desgewenst het citroensap erdoor mengen. De ragout uitstrijken op een diep bord en op een koude plaats laten staan tot de massa steenkoud en heel stijf is.
De bouillon ineens toevoegen. De massa aan de kook brengen en gladroeren.
Het zeer klein gesneden vlees, peterselie, peper, nootmuskaat en desgewenst het citroensap erdoor mengen. De ragout uitstrijken op een diep bord en op een koude plaats laten staan tot de massa steenkoud en heel stijf is.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid