Bereidingswijze
Klop 1 van de eidooiers met 2 el. water los en bestrijk hiermee de deeglap van boven.
Leg steeds kleine hoopjes garnalen/kaas/eiwit-mengsel op de onderste deeglap. Hou ca. 4 cm leeg tussen de hoopjes.
Rol de tweede deeglap ook uit tot 20 x 24 cm en leg deze bovenop de andere lap met de hoopjes. Druk de lap stevig aan rondom de hoopjes. Snij met een pastaradertje of met een scherp mes in vierkanten van ca. 4 cm.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg de ravioli erop. Klop opnieuw 1 eidooier los en bestrijk de ravioli ermee. Bak de ravioli in ca. 10 min. in het midden van de oven.
Leg steeds kleine hoopjes garnalen/kaas/eiwit-mengsel op de onderste deeglap. Hou ca. 4 cm leeg tussen de hoopjes.
Rol de tweede deeglap ook uit tot 20 x 24 cm en leg deze bovenop de andere lap met de hoopjes. Druk de lap stevig aan rondom de hoopjes. Snij met een pastaradertje of met een scherp mes in vierkanten van ca. 4 cm.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg de ravioli erop. Klop opnieuw 1 eidooier los en bestrijk de ravioli ermee. Bak de ravioli in ca. 10 min. in het midden van de oven.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het uiterlijk van ravioli, maar wel gemaakt van deeg dat wordt gebakken in de oven. Een heerlijk buffethapje! Circa 30 stuks.
Ingrediƫnten
200 gr. bloem, 125 gr. koude boter, 1 tl. zout, 3 eieren, 100 gr. garnalen, 50 gr. geraspte Parmezaanse kaas. Wat water.
Hulpmiddelen & keukengerei
Mengkom, koelkast, pastaradertje, bakpapier.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1001418
Homepage ID
49821
Smaak
H
Teller
2489
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meet de ingredienten af. Splits de eieren in dooiers en eiwitten.
Zeef de bloem. Snij de boter met twee messen in dobbelsteentjes. Meng de bloem met de boter. Maak er met koude handen een samenhangend geheel van. Voeg het zout toe en 2 el. koud water. Kneed er een soepel deeg van in zo kort mogelijke tijd. Zet het deeg weg in de koelkast en laat het ca. 1 uur rusten.
Verdeel het deeg in 2 stukken. Leg 1 stuk terug in de koelkast. Rol het andere deel uit tot een deeglap van 20 x 24 cm.
Snij de garnalen zo klein mogelijk, vermeng ze met de Parmezaanse kaas. Klop 3 eiwitten stijf en meng dit met de garnalen en de kaas.
Verwarm de oven voor op 225 graden C.
Zeef de bloem. Snij de boter met twee messen in dobbelsteentjes. Meng de bloem met de boter. Maak er met koude handen een samenhangend geheel van. Voeg het zout toe en 2 el. koud water. Kneed er een soepel deeg van in zo kort mogelijke tijd. Zet het deeg weg in de koelkast en laat het ca. 1 uur rusten.
Verdeel het deeg in 2 stukken. Leg 1 stuk terug in de koelkast. Rol het andere deel uit tot een deeglap van 20 x 24 cm.
Snij de garnalen zo klein mogelijk, vermeng ze met de Parmezaanse kaas. Klop 3 eiwitten stijf en meng dit met de garnalen en de kaas.
Verwarm de oven voor op 225 graden C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid