De heerlijkste zelfgemaakte vissauzen

Ingediend door beheerder op do, 06/01/2023 - 09:57

Met een verse kabeljauw, zalm of portie mosselen breng je de zee naar je eigen keuken. Hoewel deze vissoorten zelf al een heerlijke smaak hebben, wordt je gerecht nog lekkerder met een saus. Ontdek welke soorten er zijn en maak je gerecht compleet.

De basis voor een witte vissaus

Een witte vissaus maken is heel simpel. Breng ¼ liter melk, ¼ liter water en 1 visbouillontablet al roerende aan de kook. Voeg allesbinder toe, totdat de saus mooi dik wordt (ca. 5 eetlepels). Voeg een mespunt mosterd toe en breng op smaak.

Variëren met de witte vissaus

Wil je wat meer ‘oempf’ aan je vissaus toevoegen? Gebruik dan de basis voor een witte vissaus om er andere lekkere variaties van te maken.

  • Botersaus
    Maak een botersaus van de standaard witte vissaus. Dat doe je door 75g koude klontjes boter door de saus te kloppen.
  • Garnalensaus
    Voeg vlak voor het opdienen 100 gram gepelde Hollandse garnalen toe aan de witte vissaus. Breng de saus op smaak met een paar druppels citroensap.
  • Kappertjessaus
    Supersimpel: voeg aan nog 4 eetlepels kappertjes toe. Heerlijk!
  • Kerriesaus
    Bak 1 gesnipperd uitje in 25 gram boter glazig. Bak vervolgens 2 theelepels kerriepoeder even mee. Voeg dan pas het vocht en de allesbinder toe.
  • Knoflooksaus
    Bak 1 gesnipperd uitje en 2 teentjes knoflook in 25 gram boter glazig. Ook hier geldt: voeg daarna pas het vocht en de allesbinder toe.
  • Mosterdsaus
    Roer 1 flinke theelepel mosterd door de saus.
  • Roomsaus
    Vervang 1/8 l water door 1/8 l slagroom.
author_id
2263604
Slug
De-heerlijkste-zelfgemaakte-vissauzen
author_username
smulweb