- Login of registreer om te reageren
Deze avond wil je uitpakken, een meergangenmenu serveren en gasten met heerlijke smaken verrassen. Het wordt extra genieten als je gerechten in de juiste volgorde serveert. Ontdek hoe je een heerlijk menu samenstelt, zodat je de beste keuzes maakt.
Amuse
Een amuse is een klein gerecht dat je binnen één of twee happen op hebt. Het is bedoeld om de smaakpapillen aan te wakkeren. Vaak leg je een amuse op een lepel, toastje of in een glaasje. Of wat dacht je van een lekkere oester? Heerlijk met een glaasje champagne erbij.
Mini caprese amuse op een lepel
Carpaccio-amuse in glaasje
Oesters met klassieke vinaigrette
Pittige knoflooktoast met tomaat
Hamrolletjes met meloenbasilicumtartaar
Koud voorgerecht
Een koud voorgerecht kun je vaak al van tevoren klaarmaken. Da’s handig! Maak het jezelf nog makkelijker met een avocado-zalmtartaar of hasselback met tomaat en mozzarella. Snel te bereiden én heel lekker.
Zie de opbouw van een diner als een smaakreis. Iedere gang krijg je een ander smakenpallet voorgeschoteld. Om de eenheid te bewaren, kun je ervoor kiezen om te koken met een thema, zoals de lente of Italiaanse keuken.
Tomaat-mozzarella hasselback
Avocado-zalmtartaar
Caesarsaladeschuitjes
Steak tartaar
Vermout-zalmcocktail met gepekelde citroen
Soep
Na de koude amuse en het hoofdgerecht, is het tijd voor een warm hapje. Zet een heerlijke soep op je menu, al helemaal als het buiten koud is. Zo kunnen je gasten zich lekker opwarmen. Gebruik bijvoorbeeld een groente als hoofdingrediënt, zoals courgette en pompoen. En is het zomer? Dan zit je altijd goed met een gazpacho, een koude soep, die je overigens ook als amuse kunt serveren.
Ossenstaartsoep
Bisque
Wortelsoep met gember
Romige knoflooksoep met gepocheerd ei
Romige kreeftensoep met zeevruchten
Warm voorgerecht
We sluiten het eerste deel van het menu af met een warm voorgerecht. Je kunt ervoor kiezen om een pasteitje, quiche of gevulde portobello klaar te maken. Serveer kleine porties, zodat je gasten hun buik nog niet rondeten. Er komen namelijk nog veel meer lekkere gangen aan.
Springrolls met bloemen
Vegapasteitje met paddenstoelenragout en cranberry’s
Minizalmquiche met broccoli
Gevulde portobello's met kaas
Paddenstoelenrunderbouillon met bladerdeegdakje
Spoom
Je hebt je gasten met heerlijke gerechten omvergeblazen. Tijdens deze gang geef je iedereen een kleine pauze. Met een spoom neutraliseer je de smaakpapillen, zodat iedereen zich kan voorbereiden op de gangen die nog komen. Je maakt dit gerecht met sorbetijs en mousserende wijn en plaatst de twee ingrediënten in een champagneglas.
I Heart - Cava Brut - 750ML
750 ml.
599
7,99/liter
Marsigny - Crémant de Bourgogne - Brut - 750ML
750 ml
999
13,32/liter
Jumbo Citroen Sorbetijs 275g
275 g
175
3,50/liter
Jumbo Sorbetijs Tropical Fruit 100g
100 g
149
7,45/liter
Jumbo Tropisch Sorbetijs 275g
275 g
159
3,18/liter
Hoofdgerecht
Het hoofdgerecht is de ster van de show. De hoofdrolspeler in jouw film. Laat deze gang dus schitteren. Dat doe je door eerst het hoofdgerecht te kiezen en daarna pas de andere gangen in te vullen. Serveer je bijvoorbeeld een goed stuk vlees, kies dan een vegetarische maaltijd of een lekker visje als voorgerecht.
Knolselderijsteak met geroosterde wortelen
Wildzwijnsteak met appel-uiensaus
Snelle tortellini met romige citroenprei
Gebakken tonijn met vers gewokte groenten
Vega kaasschnitzel met gepofte zoete aardappel
Bijgerecht
Een hoofdgerecht maak je compleet met een bijgerecht. Denk aan een salade of groenteschotel. Heb je veel eters op bezoek? Maak dan meerdere bijgerechten, zo is er voor ieder wat wils. Overigens is het altijd slim om allerlei smaken op tafel te zetten. Zo prikkel je namelijk de smaakpapillen en wordt het extra genieten.
Gestoofde prei met spekjes en tijm
Salade met vijg en gebakken ricotta
Geroosterde spruiten met geitenkaas
Salade van parelcouscous en gegrilde asperges
Hasselback-truffelaardappeltjes
Kaasgerecht
We zijn bijna bij het zoete gedeelte aangekomen. Maar voordat het zo ver is, schotel je nog iets hartigs voor: een kaasgerecht. Maak een kaasplankje en koppel daar bijvoorbeeld een thema aan. Kies Franse kazen, ga volledig Italiaans of houd het bij Hollands. Serveer met druiven, vijgenbrood, honing en een handje nootjes voor de variatie.
Kies & Mix Kaasplankje
1384
Set
Jumbo Port Salut Kaas 50+ ca. 185g
7+ dagen vers
353
19,06/kilo
Jumbo Amandel Vijgen Brood 200g
200 g
229
11,45/kilo
Jumbo Druiven Wit Pitloos 500g
4+ dagen vers
500 G
279
5,58/kilo
Jumbo Kruidenkaas Italiaanse Stijl 50+ ca. 250g
8+ dagen vers
437
17,49/kilo
Taart met vruchten
De dessert-liefhebbers moesten er even op wachten, maar gelukkig wordt geduld altijd beloond. Want met deze gang begint het genieten van zoete lekkernijen. We starten met een taart met vruchten. Zet bijvoorbeeld een appeltaartje, ijscake met lentefruit of een rabarberbloktaart op tafel.
Aardbeienijstaart met kruimelbodem
Appel-perentaart met kardemom
Rabarberbloktaart
Pavlova met gegrilde mango en zelfgemaakte limoenroom
IJscake met room en lentefruit
Mousses en bavarois
Van een vruchtentaartje stappen we over naar een mousse of bavarois. Dit zijn rijke nagerechten die goed vullen. Het is dus slim om dit dessert te bewaren voor een viergangenmenu of minder. Anders wordt het al snel te veel voor je gasten. Wil je een menu samenstellen met meerdere gangen? Combineer dan een kaasgerecht, bolletje ijs en koffie met zoetigheden.
Mousse van mascarpone en ricotta met basilicum
Romige speculaasmoussetaartjes met mandarijnensaus
Chocolademousse
Luchtige sinaasappelbavarois
Aardbeienbavarois
IJs
Er is altijd ruimte voor een toetje. Geef je gasten daarom nog een paar bolletjes ijs. Denk aan een klassieker als dame blanche met vanille-ijs, warme chocoladesaus en slagroom. Bestond je menu maar uit een paar kleine gangen, dan kun je het beste eindigen met een sorbetijs. Dat is wat luchtiger. Combineer verschillende smaken en maak het af met siroop, vruchtensaus, fruit en slagroom.
Heb je het menu samengesteld met een spoom? Gebruik dan het sorbetijs voor deze gang. Zo ga je slim om met restjes.
Frozen yoghurt schotsen met fruit
IJscake met crunchy choco-karamellaagjes
Gevulde citroen met sorbetijs
Semifreddo van yoghurt met warme bessensaus
Krokant stroopwafelijs met frambozen en karamelsaus
Koffie met zoetigheden
Je kunt eigenlijk geen menu samenstellen zonder af te sluiten met een kop koffie of thee voor de liefhebbers. Geserveerd met kleine zoete hapjes, zoals bonbons, brownies en koekjes. Leg alles op een mooie schaal neer. Je hoeft de zoetigheden niet naar de keuken te brengen als de koffie op is. Laat de zoetekauwen de hele avond maar snoepen.
Jumbo Chocolade Pralines 130g
130 g
209
16,08/kilo
Jumbo Chocolade Brownie Reepjes 8 x 30g
8 x 30 g
Binnenkort weer beschikbaar
149
6,21/kilo
Jumbo Stroopwafels met Roomboter 468g
468 g
Binnenkort weer beschikbaar
244
5,21/kilo
Jumbo Allerhande Mix van Koekjes 300g
300 g
225
7,50/kilo
Jumbo Variatie Koekjes met Roomboter 200g
200 g
219
10,95/kilo