- Login of registreer om te reageren
Spareribs van de BBQ mogen tijdens een heerlijke zomeravond niet op het menu ontbreken. Benieuwd hoe je spareribs op de barbecue bereidt? Laat je inspireren door de lekkere, makkelijk bereidingswijzen en handige tips. Ontdek meteen hoe je spareribs marinade BBQ maakt, hoe je spareribs kunt kruiden voor de BBQ of tover in een handomdraai het lekkerste BBQ-vlees op tafel met een spareribs BBQ-recept van Jumbo.
Snel naar
- Spareribs BBQ-recepten
- Uitgelicht BBQ-recept voor spareribs
- Spareribs marinade voor de BBQ
- Spareribs op de BBQ bereiden
- Veelgestelde vragen over spareribs BBQ'en
Supermalse sparerib met saus en marinade
Ga je BBQ’en en wil je net dat stapje verder zetten? Met onze ultimate sparerib verras je iedereen. Het langzaam garen hebben we al voor je gedaan; jij hoeft alleen nog maar de finishing touch te verzorgen voor een sappig stuk vlees. Graag gedaan!
Kies een spareribs BBQ-recept om van te smullen
Op zoek naar het beste recept voor spareribs op de BBQ? Kies hieronder een heerlijk spareribs BBQ-recept of kijk eens bij onze andere BBQ-recepten met vlees.
Sticky spareribs op de BBQ
Kruidige pulled ribs Chinese style
Sticky spareribs met cola
Malse spareribs met sojamarinade
Spareribs met frites
Sticky spareribs op de BBQ
Jumbo
Overheerlijke spareribs van de barbecue waar iedereen zijn vingers bij aflikt. En werkt het weer niet mee, je kunt je ze ook in de oven bereiden. Dat wordt smullen!
100 Min Hoofdgerecht 445 Kcal/Pp
(0)
Ingrediënten
- 2 l kippenbouillon
- 300 g ui
- 50 g suiker
- 200 g ketjap manis
- 2 tenen knoflook
- 15 g sambal badjak
- 2 kg spareribs
- 100 ml whiskey
- 250 g bruine basterdsuiker
- 1 g gemalen kruidnagel
- 10 g mosterdpoeder
- 1 barbecue
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Sticky spareribs op de BBQ op tafel.
- Breng in een ruime pan de bouillon met de ui, de suiker, de ketjap, de knoflook en de sambal aan de kook. Voeg de spareribs toe en breng weer aan de kook.
- Draai het vuur laag. Gaar de spareribs zachtjes 75 min.; de bouillon mag niet meer koken. Neem de pan van het vuur en laat de spareribs in de bouillon afkoelen.
- Meng voor de marinade de whisky met de basterdsuiker, de kruidnagel en de mosterdpoeder.
- Steek de barbecue aan. Bestrijk de spareribs met de marinade. Rooster de spareribs, terwijl ze voortdurend met de marinade worden ingesmeerd, aan beide kanten goudbruin.
speel video af
Recept: marinade voor spareribs op de BBQ
Je eigen marinade maken voor spareribs op de BBQ is zo gedaan. En ook nog eens onweerstaanbaar lekker. Kijk zelf maar.
Spareribs op de BBQ bereiden
Spareribs op de BBQ bereiden? Fluitje van een cent als je deze stappen volgt:
-
Verwijder het vliesje op de achterkant en leg de rauwe spareribs op de BBQ.
-
Gril ongeveer 30 minuten indirect op een temperatuur van 200 graden.
-
Maak intussen een marinade van bijvoorbeeld bier, honing en mosterd. Smeer dat lekker dik op de bovenkant van de sparerib, verpak in aluminiumfolie en leg plat terug op de BBQ. Direct boven de kolen dit keer.
-
Na 10 tot 15 minuutjes zijn je spareribs op de BBQ klaar. Knapperig van buiten, mals van binnen. Mmm!
Spareribs-marinade voor de BBQ
Je kunt gemarineerde spareribs voor op de BBQ kopen, maar zelf je spareribs kruiden of marinade voor spareribs op de BBQ maken, is nog veel lekkerder. En waarschijnlijk heb je alle benodigdheden al in huis. Zo marineer je 1,5 à 2 kilo spareribs op de BBQ:
-
Doe 1,5 el zoet paprikapoeder, een kwart tl chilipoeder, 25 gr bruine basterdsuiker, peper en zout in een schaal. Meng de kruiden goed door elkaar.
-
Spoel het vlees schoon met water en dep goed droog.
-
Wrijf de spareribs in met de marinade en zorg dat alle delen bedekt zijn.
-
Wikkel het vlees in plastic folie en laat het minstens 4 uur marineren in de koelkast.
Tip: spareribs marinade voor op de BBQ kun je ook maken met een beetje sojasaus of ingekookte cola.
Kingsize BBQ-vlees: grote stukken vlees voor op de BBQ
Bij Jumbo kun je nu terecht voor kingsize BBQ-vlees: heerlijk, mals, Nederlands kwaliteitsvlees van Dichtbij. Zo'n 20 soorten grote stukken vlees zijn te bestellen via Jumbo.com, zoals tomahawk, shortribs en ribeye. Daarnaast zijn er enkele winkels die (een selectie van) het kingsize BBQ-vlees verkopen, maar online heb je de meeste keuze. Voor al die lekkere grote stukken vlees helpen we je aan de beste BBQ-recepten.
De lekkerste spareribs op de BBQ
Wil je zelf je spareribs kruiden voor de BBQ of ga je voor gemarineerde? De lekkerste spareribs voor op de BBQ vind je bij Jumbo.
Kerntemperatuur - spareribs maken op de BBQ
De lekkerste spareribs hebben een krokant randje maar zijn van binnen zo zacht dat ze bijna van het bot afvallen. Om dit te bereiken kun je het beste kiezen voor een kerntemperatuur tussen de 80 en 95℃. Meet de kerntemperatuur van je BBQ vlees altijd op met een thermometer, zo weet je precies of het vlees de juiste temperatuur heeft.
Nog meer BBQ-inspiratie
Food
5x fruit op de BBQ: lekker en gezond!
Je kunt er alle kanten mee op. Zo is gegrild fruit heerlijk in een salade met kaas, maar maak je er ook de meest zalige desserts mee. Laat je inspireren door de favoriete recepten voor fruit op de BBQ van Jumbo.
Food
Barbecueën met een wegwerp BBQ
Het park, strand of de tuin van een van je vrienden. Een wegwerpbarbecue neem je overal mee naartoe. Maar hoe steek je zo’n ding veilig aan en nog veel belangrijker: wat leg je op de BBQ?
Food
Een heerlijk menu van de BBQ
Pak tijdens een zwoele zomeravond eens flink uit met een uitgebreid BBQ-menu. Van BBQ-bavette als hoofdgerecht tot een blauwebessencake van de barbecue als dessert.