Bereidingswijze
1. Maal de bastognekoekjes fijn. Dit kan in de blender of maal ze fijn met een lepel.
2. Smelt ondertussen 75 gr roomboter in een pannetje.
3. Giet de gesmolten boter bij de bastognekruimels en mix het door elkaar met een lepel. Zet aan de kant.
4. We gaan verder met de vulling. Mix in een mixer de slagroom met 1 zakje vanille suiker.
5. Pak een nieuwe kom, mix de monchou samen met 2 zakjes vanillesuiker.
6. Voeg daarna de monchou en slagroom samen met een spatel om de luchtigheid te bewaren.
7. Voeg 50 gr poedersuiker toe en spatel erdoorheen.
8. Nu gaan we de toetjes opbouwen. Pak een glaasje, voeg 1 el bastognekruimels aan het glaasje toe.
9. Verdeel hierover 2 el van het monchoumengsel.
10. Verdeel hierover 2 el vlaaivulling.
11. Herhaal dit nog een keer zodat je meerdere laagjes krijgt.
12. Laat de koekjes opstijven in de koelkast en serveer vanuit de koelkast met het diner.
2. Smelt ondertussen 75 gr roomboter in een pannetje.
3. Giet de gesmolten boter bij de bastognekruimels en mix het door elkaar met een lepel. Zet aan de kant.
4. We gaan verder met de vulling. Mix in een mixer de slagroom met 1 zakje vanille suiker.
5. Pak een nieuwe kom, mix de monchou samen met 2 zakjes vanillesuiker.
6. Voeg daarna de monchou en slagroom samen met een spatel om de luchtigheid te bewaren.
7. Voeg 50 gr poedersuiker toe en spatel erdoorheen.
8. Nu gaan we de toetjes opbouwen. Pak een glaasje, voeg 1 el bastognekruimels aan het glaasje toe.
9. Verdeel hierover 2 el van het monchoumengsel.
10. Verdeel hierover 2 el vlaaivulling.
11. Herhaal dit nog een keer zodat je meerdere laagjes krijgt.
12. Laat de koekjes opstijven in de koelkast en serveer vanuit de koelkast met het diner.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wil je met Kerst een feestelijk toetje op tafel zetten? Maak deze monchoutaart in glaasjes! Iedereen is gek op monchoutaart en door het op een andere manier te presenteren maak je er een verrassend dessert van. Je kunt dit nagerecht alvast van tevoren maken, dan scheelt weer extra stress tijdens het diner.
Ingrediƫnten
300 gr monchou
250 ml slagroom
3 zakjes vanillesuiker
50 gr poedersuiker
Pak bastognekoekjes
75 gr roomboter, gesmolten
2 potjes kersenvlaai vulling (430 gr)
250 ml slagroom
3 zakjes vanillesuiker
50 gr poedersuiker
Pak bastognekoekjes
75 gr roomboter, gesmolten
2 potjes kersenvlaai vulling (430 gr)
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer, 6 glaasjes, beslagkom
Leuke tips
Tip: serveer de toetjes in leuke weckpotjes of Franse glaasjes. Je kunt de toetjes zo groot maken als je zelf wilt.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1473973
Homepage ID
2792307
Teller
101670
Drank
Uit
Bookmarked
54
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht