Kokosmelk

Ingediend door beheerder op vr, 10/01/1999 - 16:04

Info over kokosmelk Kokosmelk verkrijgt men door het vruchtvlees van de kokosnoot te raspen en in heet water te weken(het vocht dat in de noot zit is geen kokosmelk). Er bestaan twee heel goede alternatieven.

* ongezoete kokosmelk uit blik

* santen (creamed coconut), samengeperste blokjes van 200 gram. Santen wordt in kokend water opgelost. los voor 300 ml dikke kokosmelk 100 gr santen op in 250 ml water. Roer tot de santen is opgelost. Voeg voor dunne kokosmelk nog 250 ml water toe. Santen kan ook in kleine stukjes aan een stoofgerecht of soep worden toegevoegd.Verse kokosmelk maken: gebruik een hamer om de kokosnoot open te maken. Haal het vruchtvlees eruit en verwijder de bruine schil. Rasp het vruchtvlees of maal het fijn in de keukenmachine. Meet de hoeveelheid kokos in de maatbeker. Doe de kokos met driekwart van het volume aan heet water terug in de keukenmachine. Laat even draaien en vervolgens 10 minuten staan. Leg een stuk natgemaakte kaasdoek (of schone theedoek) in een vergiet en zeef de kokosmelk.Breng de punten van de doek bij elkaar en knijp de pulp goed uit.Van een kokosnoot is ongeveer 350 ml dikke kokosmelk te maken. kokosnoot is ook diepgevroren en in kleine stukjes gesneden te koop. Verwerk deze op dezelfde manier.

author_id
21829
old_post_id
262
Slug
kokosmelk
author_username
frija