Rambutan

Ingediend door beheerder op ma, 09/27/1999 - 19:58

Info over Rambutan Naamgeving:

Familie: Sapindaceae

Soort : Nephelium lappaceum

Uiterlijk:

Dit broertje van de lychee is rood/roodgeel met rubberachtige harige stekels. De vrucht is zo groot als een kleine pruim. Het vruchtvlees is glazig wit.

Gebruik:

De sappige vrucht wordt vooral vers gegeten. de smaak lijkt op een lychee maar is frisser, zoet-zuur met een tropisch aroma.

Herkomst:

Maleisie/Indonesie en Z-O Azie, maar ook Oost Afrika, Equador en op Madagascar.

De naam Rambutan komt van het Maleise woord rambut, dat haar betekent.

Algemene koopinfo:

Wordt het gehele jaar geimporteerd uit Zuid Oost Azie. De vrucht is rijp wanneer de schil gemakkelijk loslaat. Rambutans zijn ook in blik verkrijgbaar.

Bewaren:

Rijpe Rambutans kunnen een paar dagen bij kamertemperatuur of op een koele plaats(niet in de koelkast) worden bewaard.Is gevoelig voor lage temp.bederf. Bij een temp.van 20 C. rijpt de vrucht nog enigszins na.

Algemene voedingsinfo:

De schil kan gemakkelijk met de vingers worden verwijderd.

In fruitsalades, desserts, coctails en in groentesalades. In comb. met vlees, kaas en rauwe ham. In hartige en zoete gerechten.

author_id
21829
old_post_id
256
Slug
rambutan
author_username
frija