Ananas

Ingediend door beheerder op ma, 09/27/1999 - 17:10

Algemen info over de ananas Naamgeving:

Familie: Bromeliaceae

Soort : Ananas comosus

Uiterlijk:

De ananas is een schijnvrucht, een verzameling van honderden kleine vruchten, die ovaal van vorm is en een beetje lijkt op een dennenappel met enige bladeren aan de top. de schil is geel-groen of oranje. Het vruchtvlees is geel.

Gebruik:

Als fruit, vers of ingeblikt of als ananassap. de smaak is zoet of zoetzuur.

Herkomst;

Zuid-en Midden-Amerika, Verenigde Staten, Thailand, Filipijnen, Ivoorkust, Kenya, Mali en Zuid Afrika. De verse vrucht moet stevig aanvoelen en met een lichte vingerafdruk meegeven. De bast moet geen groene vlekken meer vertonen en lekker geuren. Ook de kroonblaadjes moeten makkelijk loslaten.

Bewaren:

De rijpe ananas is nog enkele dagen houdbaar op een koele plaats. (Niet in de koelkast).

Algemene voedingsinfo:

Vrucht in dikke schijven snijden. De schijf plat neerleggen en de schil er ruim vanaf snijden. Ingroeisels en harde kern verwijderen.

Kan ook in blokjes worden gesneden en (kort meegekookt) verwerkt worden in kipgerechten of vers in salades.

Algemene koopinfo:

De ananas is het hele jaar door verkrijgbaar.

author_id
21829
old_post_id
254
Slug
ananas
author_username
frija