Baby mais

Ingediend door beheerder op ma, 09/27/1999 - 16:06

Info over baby mais Naamgeving:

Familie: Graminae

Soort : Zea mays

Uiterlijk:

8-10 cm lange onrijpe maiskolf met witte tot cremekleurige korrels.

Gebruik:

Voornamelijk gebruikt in pickels en op zuur gezet.

Herkomst:

Van oorsprong komt mais uit Midden-Amerika. Voor zover we kunnen nagaan stamt de mais met zijn prachtige grote kolven af van een sterk vertakte grasplant die in de top beschikte over mannelijk bloemen en verspreid over de zijtakken beschikte over vrouwelijke bloemen. In vroegere tijden is men via selectie en veredeling er in geslaagd deze complete zijtakken om te vormen tot compacte kolven.

Veel korter geleden is door de samenkomst van twee mais-typen, een uit Noord-Amerika en een uit Zuid-Amerika, ons huidige hoogproducerende mais-type ontstaan. Het suikermais-type bestaat pas sinds het midden van de vorige eeuw en is vermoedelijk een spontaan opgetreden mutatie in de voedermais. De baby mais is eigenlijk niets anders dan de jonge ongerijpte maiskolfjes van enkele suikermais-typen.

Algemene koopinfo;

Meestal wordt baby mais geconserveerd in blik verkocht, maar soms treffen we ze ook aan, verpakt in plastic. Andere vormen van verpakking: op zuur gezet of verwerkt in pickels.

Bewaring:

Verse baby mais kun je het beste verpakt in plastic in de koelkast bewaren.

Algemene voedingsinfo:

Verse baby mais wordt in zijn geheel gekookt of wordt gebakken als groente gebruikt. Ingeblikte baby mais hoef je alleen maar op te warmen. Baby mais kan ook op zuur worden gezet of worden verwerkt in gemengde pickels.

author_id
21829
old_post_id
252
Slug
baby-mais
author_username
frija