Weetjes over forel

Ingediend door beheerder op ma, 03/29/1999 - 14:15

forel dus... Forel is een zoetwatervis, die voornamelijk uit kweekvijvers op de markt komt. Met name op de Velwe en in Limburg wordt deze vis gekweekt. Het is dezelfde vis als de zalmforel, alleen de gewone forel(regenboogforel) krijgt normaal voer, zonder garnalen en caroteen, dus het vlees blijft blank. Forel is het hele jaar verkrijgbaar.

Het is een matig vette vis, vergelijkbaar met varkensfricandeau. Het vet dat deze vis bevat is goed voor hart en bloedvaten. Per 100 gram bevat forel 165 kcal.

Je kunt deze vis gebruiken om te grillen, of op de barbeque, maar dan moet het vel tijdens de bereiding blijven zitten, anders valt hij uiteen.

Verder kun je hem bakken in olie, stomen of stoven,pocheren of frituren.

Vis kan maximaal 1 dag in de koelkast worden bewaard, eet hem liefst zo vers mogelijk. Als hij wordt ingevroren kunt u hem max. 3 maanden bewaren.

author_id
9638
old_post_id
61
Slug
weetjes-over-forel
author_username
bianca_b